Paskutinis prisijungimas: Dabar yra 2010 Rgp 01, 07:02

Visos datos yra UTC [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ] 
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: 2475 - Motinystės (tėvystės) atostogu trumpinimui NE!
StandartinėParašytas: 2009 Bal 11, 07:53 
Site Admin

Motinystės (tėvystės) atostogų trumpinimui NE!

A. Zuokas pateikė siūlymą trumpinti motinystės (tėvystės) atostogas nuo dvejų iki vienerių metų. Šiuo metu auginantiems vaikus iki 1 metų, 100 proc., o iki 2 metų - 85 proc. apmokamas motinystės (tėvystės) atostogas. Šis siūlymas gali įsigalioti nuo liepos 1d. Gerbiamieji seimo nariai , ministre ir taip sunku auginti šiais laikais vaikus, o Jūs norit iš jų atimti paskutinį duonos kąsnį. Kur dėti tą nekaltą mažą vaikelį, už ką pasisamdyti auklę, o kaip vaiko psichologinis vystymasis?

Aš už tai kad motinystės (tėvystės) atostogos nebūtu trumpinamos, o JŪS?

http://www.peticija.lt/visos/2475

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

Pranešimo tema: Re: 2475 - Motinystės (tėvystės) atostogu trumpinimui NE!
StandartinėParašytas: 2009 Bal 14, 15:35 

Būtų gerai, kad pataisytumėte gramatines klaidas, nes tikrai nerimtai atrodo...

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 15, 04:27 
Vartotojo avataras

Pritariu Jundai!

Man tai tas pats kokio ilgio tos atostogos, nes dar nei mama nesiruošiu būti, nei ką xD

Punk's not dead, it just smells that way.

http://www.youtube.com/watch?v=MFGuMheQxGQ

Despotams respektas!

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 15, 13:15 

mintis labai gera, bet pateikimas :? istaisykite gramatines klaidas, ir paskutini sakinį pakeiskit.

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 18, 08:59 

man gramatines klaidos nerupi , svarbu kad suprantu apie ka kalba :ugeek:
mastau , kam tada tuos vaikus gimdyti , jei turi kaip ..... numesti ,
tiesa sakant mano kolege turi dukra 16 metu ( turejo dziaugsma ja auginti iki 3 metu ) ,jos zodziais vis zmogus verciamas grestis atgal ir uzsiduoti klausima : - ar tikrai ta laisva Lietuva turi kokia verte ?
Jaunimas kaip is skestancio laivo bega
siolaikines moteris nebesiryzta gimdyti ...
o seime ?
gal atsistatydinti ponams laikas jei per toki trumpa laika pamirso kaip is visu pusiu skandavo ;
- rinkit MUS , tik MES padarysim jusu gyvenyma geresni , lengvesni ir tyra-ta-ta
gal isties reikia perrinkti zmones ?
gal yra dar protu , kuriem pilkojoje maseje dar "knybzda kas ? "

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 18, 12:15 

Aš pasiulyčiau Zuokui ir visiems kitiems parlamentarams įvesti nekilnojamo turto mokestį, kaip buvo kalbėta. Gal tada ir Sodrai atsiras pinigų, bet ne, jiems geriau motinystę trumpinti vaikų sąskaita. O kas tada ateity i Sodrą suneš pinigų, juk jei nebus vaikų, nebus kas ir Lietuvėlę išlaikys, t.t. nebus, kas mokės mokesčius. Šiaip ir taip jau pakeitė skaičiavimus motinystės, bet dar jiems negerai. Jei jau nori sutrumpinti motinystę perpus, tai tegul ir sau atlyginimus perpus susimažina.

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 20, 08:56 

Sveiki!Ne klaidos esme,ir kam raso tos, kurios ne mamos,nezino kas tai yra...
Sudas ta Lituva ir tie kurie valdo....Dabar suprantu kodel puse draugu isvaziavo i uzsieni......

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 20, 11:49 

reziumuojant tai vistiek reikia siokias tokias kiaules akutes tureti kad is valstybes reikalauti ismoku sumos leidziancios aukle samdytis :D gal galit pateikt pavyzdziu kuriose valstybese pragyvenimo lygis pazenges tiek kad motina is pasalpos gali ramiai dienomis chilint spa ar darytis manikiura kol legaliai samdyta aukle (nes tiketina jei norit ismoku tai esat uz mokesciu mokejima) priziuri jos kudiki? sunku ir zuoka suprasti kam pjara paciam pries save darytis vienu is potencialiausiai jautriu klausimu.

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 20, 15:13 

visi mes sprendziame apie kitus , pagal savo paties iskripimo lygi
man 37 metai
visa gyvenima dirbau , mokejau mokescius
o kai ateina laikas ir apie vaikeli pagalvot , ponai tokius cirkus krecia
nenoriu nei pagalvot apie aukle
manau nusipelniau auginti vaika pati

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 21, 13:42 

Ar nekyla klausimas, kam tada mokėti soc.DRAUDIMO įmokas (~40 metų), jeigu įvykus draudiminiam įvykiui (kurį valstybė turėtų skatinti ir džiaugtis), išmokoms (2 ar 4 metus) pinigų nėra?

Paprastos draudimo istaigos tokiu atveju butu priverstos skelbti bankrota!

As laisvai sumokeciau savo zmonai ir netgi tavo busimai zmonai vaiko prieziuros pasalpa, jeigu tik nuimtumet nuo manes prievole atiduoti 40-50 tukst. Lt per metus Sodrai.
Pensijos as jau ir taip nelabai tikiuosi is brangios Lietuvos gauti...

Pagarbiai,
Justas

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 21, 13:45 

SoDros mokestis eina dengti valstybes isipareigojima ismoketi pasalpas tuo atveju, jei ivyksta nelaimingi atvejai, kuomet zmogus nebegali gauti pajamu - liga, invalidumas, pensija, nestumas, vaiko auginimas.
Tai tegul ziuri, kur nueina tie mokesciai, kai netikriems invalidams arba simuliuojantiems ligoniams moka. Vaiko gimimas - faktas lengvai patikrinamas, juo labiau skatintinas i ateiti ziurincios visuomenes. Tokiu atveju ismoka butina. Juo labiau, imokas (33% atlyginimo) moka 50 vyru ir 50 moteru, 40 metu (t.y. gaunama 4000*33%=1300 pinigu), o ismokas siam reikalui gauna 45 moterys 2-6 metus (vidutiniskai 2 vaikai, tai 4 metai) - 180 pinigu. Kaip jums ismoku santykis, 14%?

Toliau paskaiciuoti irgi idomu - pensija gaus visi tie 100 zmoniu, bet jau tik max 10 metu - 1000*50%=500 pinigu (cia jeigu pensija lygi pusei vidutines algos). Nu dar gydosi tarkim kiekvienas po metus per savo darbinga amziu, isleidziant tam po trigubai daugiau negu pats uzdirbdavo - 100*1*3=300 pinigu. Is viso apie 1000 pinigu panaudojami ismokoms, o norim uzmerkti akis apie 23% issvaistyma valdymo aparatui, ir nubraukti tuos 14% ateities mokesciu moketojo auginimui?

J.

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 23, 17:30 

Muse rašė:
Pritariu Jundai!

Man tai tas pats kokio ilgio tos atostogos, nes dar nei mama nesiruošiu būti, nei ką xD

Na tai kam isvis tada cia lendi vaikeli? Jei tau aktualiasne tema Nosies krapstymas.

giedrius rašė:
man gramatines klaidos nerupi , svarbu kad suprantu apie ka kalba :ugeek:
mastau , kam tada tuos vaikus gimdyti , jei turi kaip ..... numesti ,
tiesa sakant mano kolege turi dukra 16 metu ( turejo dziaugsma ja auginti iki 3 metu ) ,jos zodziais vis zmogus verciamas grestis atgal ir uzsiduoti klausima : - ar tikrai ta laisva Lietuva turi kokia verte ?
Jaunimas kaip is skestancio laivo bega
siolaikines moteris nebesiryzta gimdyti ...
o seime ?
gal atsistatydinti ponams laikas jei per toki trumpa laika pamirso kaip is visu pusiu skandavo ;
- rinkit MUS , tik MES padarysim jusu gyvenyma geresni , lengvesni ir tyra-ta-ta
gal isties reikia perrinkti zmones ?
gal yra dar protu , kuriem pilkojoje maseje dar "knybzda kas ? "

Tikrai taip. Tikrai taip.

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 24, 18:01 

Sutrumpinimas sutrumpinimui nelygu. Juk ir dabar motinystės(tėvystės) atostogos yra 3 metų, nors peticijos autoriai kalba apie 2 metus. Nes tik 2 metus valstybė moka pinigus. O šiaip nemanau, kad jums uždraus kad ir 3 metus atžalą auginti.

Dabar dėl tų 2 metų. Sodros lubos šiai išmokai yra uždėtos tiek, kad per mėn. mama gali gauti max. 5200 lt. (į RANKAS). O jei dvynukai, tai jau 10 000 lt. Ir patikėkit, praktiškai nėra tokių mamų didvyrių, kurios nesiektų šio maximumo.
Ir po 50 tūkst. per ketvirtį uždirba, kai iki nėštumo 5 tūkst. uždirbdavo.

Gal reikia padorumo turėti. Juk 5 tūkst. per mėn. net ir direktoriai ne visi uždirba. Išmokos šioms pašalpoms šimtais procentų didėja. Patikėkit, jūs nespėsit tiek mokesčių sumokėti, kad visas dabartines mamų pašalpas išlaikyti, o juk išmokų visokių galybė - netekto darbingumo, motinystės (dekretas), tėvystės (tėvui), vaiko priežiūros, senatvės pensijos, invalidumo pensijos (čia irgi Sodra nemažai netikrų "invalidų" remia), našlaičių pensijos, transporto išlaidų kompensacijos, kompensacijos invalidams įsigyti transporto priemonę. Nežinau ar visas išvardinau.

Todėl reiktu jūsų skaičiavimus su tais procentukais patikslinti. O ką darysit kai visos tos išmokos ims vėluoti, arba bus kam nors apkarpytos, kad mamos liktų neliečiamos.

Galų gale esu girdėjęs ir apie tokius atvejus, kur mama atidavusi į vaikų namus jau kelis vaikus, susitvarko ketvirčio pajamas ir dabar išeina vaiko priežiūros. 2 metus gaus po 5 tūkst., o kas paskui garantuos, kad ji ir to vaikelio neatiduos į vaikų namus.

Ar mes vaikus norim auginti, ar dar ir naujai mašinai (ar dviems) iš tų išmokų susitaupyti. Aš už žemesnes vaiko priežiūros pašalpos lubas. Manau 2,5 tūkst. turėtų užtekti vaiką užauginti, jei dar ir tėvas dirba.

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 25, 16:41 

aplankaiu drauge ( augina antra vaika ) kol klausinejau vaikutis ispyle alieju subere kates maista
-kaip taip ... ?
ats. - nebeturiu jegu
bet as klausiu :
- kiek kainoja vaikas ?
- o-o-o na ir klausymas , psiziurinek parduotuvese
- nu bet jus jau antra...auginate
-taip , kai tuokemes galvojom apie 3-4 , bet po pirmo saukiame VISKAS
Pirmas vaikas ... nebuvo dar busto paskolos , bet vaikui reikejo palei recepta "auksinio" misinuko ( del elergiju ) Prisiskolijom .....
Antras vaikas ... ar pameni kaip suzinojai kad laukiosi ?
-as ? aisku ... tu i ligonine ...
-todel kad per 2 darbus draskaiusi , jau maniau kad prarasiu vaikeli ( neplanavom , bet kitaip neimanoma ) o dabar vyras be darbo , per metus pabrango sildymas , elektra , dujos , vanduo , maistas ... o apie banka issvis tyliu (paskola bustui , ne pramogom ) Galiu tiek pasakyti - vaiku nebebus - nors esu pedagoge , bet tikrai sakau NEIMANOMA
Isejusi is drauges pagalvojau ... jo na ir pokalbis
Bet nepasiduodu einu i parduotuve
- o Dieve , kose 10-12lt (5-6 porcijos) o berods tiek i diena ir turi valgyti , sultis 7-9lt. net ne litras , tirele 4-5lt. vienam kartui O sauskelnes 1 vnt apie 1,5lt( dienai net iki 10 vnt.) ir toli grazu ne brangiausios ...
nuejau rubeliu paziuret ( man dar pasiule butinu daiktu sarasa ) O KAINOS
- pardaveja pareiske , kad vaikai tokie pat zmones , todel ir kainos ...
Zinot pamasciau as pati , be vaiku nesimaudau turtose , nes mokesciai sia ziema sieke 2000 lt.
o maistas ...
ir dar kartojosi man 37 metai , stazas toj bus 20 metu
visa laika moketi mokesciai ...
Manau saziningas noras auginti paciai vaika
IR KLAUSYMAS KAS DABAR GALI AUGINTI VAIKUTI BE PARAMOS ?

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 26, 08:34 

to Gabri

Iš minorinio pasakojimo taip ir nesupratau, ar pasikėlė draugė vidurkį prieš gimdydama ar ne? Jei taip, tai nejaugi ir už 5 tūkst. vaiko neužaugina?

Mano tėvai, mus penkis vaikus su vystyklais ir pačių spaustomis morkų sultimis užaugino. Ir buvo tai ne taip jau senai (tarp 1985 ir 1995). Nesakau, kad buvo lengva, bet esu už tai jiems dėkingas. O ir sveiki užaugom, jokiomis alergijomis nesergame.

Bet gal galit įtikinti, kad tų 5 tūkst. per mėnesį tikrai per mažai vaikui užauginti iki 2 metų? O kas bus po tų 2 metų??? Mama jau bus praradusi darbinius gebėjimus. Kas garantuos, kad tuo metu tėvelis jau bus susiradęs darbą. Šeima jau bus pripratusi iš tų valstybinių litų gyventi. Ką jie darys po tų 2 metų? Eis prie Seimo reikalauti dar metų?

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Bal 26, 13:24 

as apie tai ir sneku , kad per du darbus rizikuojant vaiko sveikata ji pasididino , tik jau aisku ne 5000lt.
ir tiesa sakau jei dar butu galimybe ir as dirbciau 2 darbus , bet ...
as jokiu budu nesakau , tie patis 5000lt mazai vaikuciui , as tik nelabai tikiu kad tokiu mamu daug
mano jau toks amzius kad visi draugai su leliukais ir nei vieno kuris gautu tokius pinigus , ir nei vieno kuris galetu auginti be paramos
Jei nebegaus pinigu tures eiti dirbti
http://www.lrytas.lt/-12384951111237466 ... likimu.htm

lenkiu galva pries tavo tevelius , 1981 musu seimoje gime brolis , kaip tuomet auginti vaika buvo savotiskai zinau , nes buvau uz aukle kol tevai pijokavo O as nuo 10 menesiu buvau atiduota i savaitini lopseli , po to darzeli ...
neverksiu ir nesiskusiu , bet tikrai zinau (ne is straipsniu) kad vaika gimdant turi auginti o ne nuo metuku ( dar nekalbanti , nevaikstanti , patis vaikuciai dar nevalgo .... ) i lopselius siusti
ar dar baisiau auklei pateikt ...
ai jus jaunas ir vyras kazin ar suprasit

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009 Geg 27, 15:25 

Ir kokių gi idiotų esama ant šio svieto... Tiesiog nėra nervų klausyt... Jūs čia ką, TYČIOJATĖS?? Jei nesuvokiat realios situacijos, tai išvis tylėkit geriau. Tuo labiau vaikų neturintys ir uždirbantys kelis tūkstančius, ir tie, kuriems nerūpi vaikų psichinė ir fizinė sveikata, kas iš jų užaugs, nei motinos instinktas ir jos pačios psichologinė būklė, ir t.t.
Kiek, KIEK motinų gauna pašalpas po 5000 Lt?? Nežinau nei vienos. Nei vienos, net 2000 gaunančios. O kiek motinų studenčių, pvz. neaikivaizdinio, juk nei lito negauna! Tik 97,50 Lt vaiko pinigus, kaip spjūvį į veidą.
Gaunu aš 471 Lt per mėnesį tą Sodros pašalpą, vaiko pinigai 97,50, laiminga esu, kad bent iki metų vaiką krūtimi galėjau maitint, nes mišinukų TOKIOS kainos, kad nėr žodžių (deja, sunkiai susirgau ir gerdama pavojingus vaistus (kurie irgi žiauriai brangūs) kūdikio maitint nebegaliu, tad tenka pirkt mišinius). O kur visa kita? Ir buto mokesčiai gal nekainuoja? O vandens ir kitų sąnaudų nepadidėja dvigubai trigubai? Tikriausiai už tai mokėt irgi nereikia... Jau nekalbu, kad rūbeliai perkami dėvėtuose po litą, po du, ir tai susidaro sumos, ypač pradžioje, kai vaikutis taip intensyviai auga.
Matyt, ne tik vaikui niekas nekainuoja, jie neserga, operacijos nekainuoja, bet ir motinai nei valgyt nereikia, nei būtiniausių vaistų, nieko.
Jei moteris augina vaiką viena, uždirba 1300, o auklė kainuoja 1500, nes juk irgi darbas, ne pramoga, nu kur čia logika? Aš jau net nekalbu apie motinos ir kūdikio ryšį, ar apie psichologiją, nuo kada galima vaikutį pradėt po truputį pratint likti kelioms valandoms su kitu žmogum, į darželį vaikas būna pasiruošęs eiti vidutiniškai nuo 3 metų, o geriausiai nuo 3,5 metų. Itin retas vaikas, kuris pasirengęs psichologiškai eiti į darželį nuo 2 metų. Ir tas pasitengimas nepriklauso nuo tėvų! Kiekvienas gimsta su savo temperamentu, būdo bruožais. Daugelis jų išlieka visą gyvenimą.
O ir vaiką gimdžiau ne tam, kad auklei numesčiau ar į vaikų namus. Kam tada gimdyt? Geriau negimdykit, moterys, teišdvesia lietuvių tauta, vis tiek niekam esam nereikalingi, nei motinos, nei vaikai.
O ir darbdaviai. Matyt, patys nei vaikų turi, nei tie darbuotojai ar įmonės ateitis rūpi. Viena, jei nebus vaikų, nebus ateity ir kas dirba tose įmonėse. Antra, bijai, kad moteirs praras darbinius įgūdžius? Ji juos spėriai atsimins ir įgis naujų, jei tu, darbdavy, rūpinsiesi savo darbuotoju, jo darbo kokybe ir darbo rezultatais, nes, patikėk, motina, palikusi kažkam prižiūrėt savo metukų laiko kūdikį, sėdės darbe kaip ant adatų, eis iš proto, o ne apie darbą galvos, ką jau kalbėt, kad ji bus visiškai išsekusi po pirmųjų vaiko priežiūros metų, kurie patys sunkiausi. Pasekmės? Blogi darbo rezultatai, nuostoliai įmonei, bjauri atmosfera tarp kolegų, galiausiai pašlijusi moters sveikata ir darbuotojo praradimas. Bet juk ar kuris galvoja apie tai? Žiūriu, neišprusėliai visiški, tik žiūrintys, kaip DABAR tą litą į kišenę įsikišti kitų sąskaitą, nes, galvojate, nepakeičiamų nėra? Bet vat tuoj gal ir nebus, KUO pakeisti.
Geriau aš pusbadžiu gyvensiu nerūpėdama tai valstybei, kuriai neturiu už ką ačiū pasakyt, bet savo vaiką auginsiu pati. Tiek, kiek reikės, kol jis bus pasiruošęs eiti į darželį, ir aš būsiu rami, kad jis, kol aš darbe, ramus ir saugus, kad juo pasirūpinta. Tik tada galėsiu susikaupt įgūdžių atžviežinimui ir naujų įgijimui, tik tada galėsiu kokybiškai dirbti ir atnešti naudą, o ne nuostolius įmonei, tik tada būsiu nusiteikusi gerai ir mikroklimatas su bendradarbiais šiltės, ir. t.t.

Į viršų
Atsijungęs Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 17 pranešimai(ų) ] 

Visos datos yra UTC [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume