Dėl atsako į neteisėtą koncerno MG Baltic bei kitų stambiojo verslo subjektų veiklą Lietuvoje


Parašų: 5


  • Autorius: Audris Narbutas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas, Lietuvos Respublikos Vyriausybė
  • Kategorija: Valdžia ir politika


Reaguodami į Lietuvos Respublikoje vykstančius procesus, kurie buvo paviešinti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto ( toliau NSGK) tyrimo dėl verslo ir interesų grupių įtakos politiniams procesams ir sprendimų priėmėjams išvadose, liudijančiose, kad įtakingos verslo grupės, pavyzdžiui, koncernai „MG Baltic“, „Vilniaus prekyba“ ir t.t. imasi taikyti neteisėtus instrumentus tam, kad laimėtų viešuosius pirkimus ir kitaip plėstų savo įtaką bei amoraliomis priemonėmis didintų pelną, pastebėdami, kad ši situacija neatitinka Lietuvos Respublikos interesų, kelia grėsmę demokratijos kokybei, atkreipdami dėmesį, kad mūsų Konstitucijos 2 straipsnis teigia: „Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai.“ mes, pasirašantieji šią peticiją prašome:
1) Apsvarstyti su koncernams priklausančiomis įmonėmis sudarytų sutarčių teisinį pagrįstumą.
2) Esant teisinėms, finansinėms ir kitokio pobūdžio galimybėms, nutraukti sutartis arba sustabdyti sutarčių su koncernų įmonėmis galiojimą, jei paaiškės, kad sudarytos sutartys yra žalingos Lietuvos Respublikos interesams.
3) Lietuvos Respublikos teismams nusprendus, kad buvo pažeisti mūsų šalies įstatymai ir interesai, nebeleisti koncernų valdomoms įmonėms dalyvauti viešosiose pirkimuose.
4) Esant teismo nuosprendžiui dėl koncernų neteisėtų veiksmų, nustatyti kokio dydžio žala yra padaryta valstybei. Įvertinus valstybei padarytą žalą, teisinėmis priemonėmis siekti jos atlyginimo.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2018-11-21 / 13:20
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas