Alytaus SkatePark'as


Parašų: 17


  • Autorius: Ž.Liutkevičius
  • Adresuota: Alytaus miesto savivaldybe
  • Kategorija: Sportas

Algida SABONIENĖ

Lenktyniaudami su pavasario vėjais riedlentininkai vėl skrieja miesto gatvėmis. Prieš porą metų Jaunimo parke įrengta riedutininkų ir riedlentininkų aikštelė priglaudžia nebent „pasižmonėti“ atplasnojusias varnas.

Dar 2005 metų rugpjūtį tuometinis miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vytautas Jastremskas su šia aikštele siejo daug vilčių: „Manau, kad netrukus mūsų riedlentininkai ir riedutininkai nebešiurpins praeivių, lakstydami šaligatviu, nekels pavojaus savo sveikatai. Turėdami specialią įrangą, jie galės saugiai kelti savo meistriškumą ir rengti įvairias varžybas“. Bet dabar situacija tokia pati, kaip ir tada.

Vilniaus įmonės CGS įrengti elementai, pasak riedlentininkų, greitai po aikštelės atidarymo tapo nebeįdomūs. Šios nepopuliarios sporto šakos klubo „No limit“, jungiančio visus Alytaus riedlentininkus, narys septyniolikmetis Martynas Čiras sako, kad aikštelė skirta ne profesionalams, o riedučiais važinėjantiems paaugliams. Be to, mažesniems sportininkams atoki vieta nėra saugi.

Tad lieka gatvės. M. Čiras su draugais buvo pamėgę Rotušės aikštę, bet, pasak jo, iš ten nuolatos vejami „pikto apsauginio“, turėjo trauktis į gatves. Jose dabar galima išvysti paauglių, nuolatos migruojančių tarp prekybos centro „Rimi“ automobilių aikštelės ir miesto savivaldybės „kiemo“.

Klubo „No limit“ nariai praėjusių metų rudenį miesto savivaldybės administracijos Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjui Adomui Andriušaičiui įteikė peticiją. Joje išdėstytas ridlentininkų noras tobulėti, kad galėtų dalyvauti aukštesnio lygio varžybose. Deja, vaikinai vedėjui niekaip negalėjo įrodyti savo pasiekimų – kur buvę, ką laimėję, kokių užfiksavę pralaimėjimo faktų. Riedlentininkų teigimu, varžybos vyksta Klaipėdoje, Panevėžyje, Vilniuje, Kaune. Pastarieji trys miestai turi ne vieną tinkamą aikštelę siekti aukšto meistriškumo. Čia jaunieji alytiškiai vyksta treniruotis.

Peticijoje nurodyta ir tinkamiausia miesto vieta aikštelei įrengti. Jos A. Andriušaitis nelinkęs viešinti, nes ten yra grąžintina žemė. Vedėjas ketina atsižvelgti į jaunimo siūlymus, juos įtraukti į Europos Sąjungos finansuojamą projektą „Lenkijos – Lietuvos – Rusijos regionų bendradarbiavimo programa“, nors linkęs abejoti naujos aikštelės poreikiu.

Kaip pamačiau šį straipsni pamaniau, kad jie tiesiog šaiposi iš mūsų sededami aukščiau ir galėdami keist situacijas. Negi alytaus riedlentininkai negalės vazinėti Rotušės aikštėje ? Mes galime sutvarkyt šia netvarką, mes gi norime važinėti normalioje vietoje, tat reikia irengti skatepark'a dar centre kažkur. Kur galėtu važinėti tiek profesionalas tiek naujokas, juk niekas negimeme tobulas. Nebutu geriau kad butu Alytuje nors vienas skateshop'as ? Nereiktu važinėti i kauną ar Vilnių, jugi ne visi tevai ar kažkas turi laiko važinėt i kauna del riedlentės. O būtų gerai kad galėtumeme nevažinėti i Kauna ar Vilniu kad ten galima butu treniruotis. Mums Alytiškiams reikia naujo didelio tinkančio tiek profesionalui tiek naujokui parko.

[url=http://www.peticija.lt/forumas/viewtopic.php?f=3&t=96]Peticijos aptarimas[/url]

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas