Dėl magistrinių darbų pristatymo taisyklių


Parašų: 61


  • Autorius: VDU II k. magistrantai
  • Adresuota: VDU studijų prorektoriui
  • Kategorija: Švietimas

Peticija Vytauto Didžiojo universiteto studijų prorektoriui

dėl Baigiamųjų darbų rengimo bendrosios tvarkos įsakymo 5.2 ir 5.3 punkto

Pagal 2008 m. vasario mėn. 06 d. išleistą VDU studijų prorektoriaus įsakymą yra numatyta, kad antrosstudijų pakopos (magistriniai) darbai turi buti pristatyti katedrai VIENAS mėnuo iki viešųjų gynimų. Šių metų gynimų terminas yra birželio 02-05 dienos, tad galutinis darbų pristatymas turėtų būti gegužės pirmos dienos, o vėliau galimi tik estetiniai pataisymai.

Manome, kad tokia įvedama kontrolė ir bereikalinga biurokratija visai nesiderina su VDU garsiai propaguojamomis vertybėmis, kaip liberalumas, demokratiškumas ir bendradarbiavimas tarp studentų ir universiteto valdžios.
Citata iš www.vdu.lt:
„Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) – viena liberaliausių aukštųjų mokyklų Lietuvoje. (...) VDU – tai universitetas, kuriame skleidžiasi laisva kūrybinė mintis, orientuojamasi į studijų bei mokslo kokybę, kuriami sėkmingi tarptautiniai ryšiai.“

Pernai metais, kaip ir kitais metais, magistriniai darbai būdavo atiduodami katedrai ir recenzentui 10 dienų prieš gynimus. Naujoji tvarka buvo nustatyta tik 2008 m. vasario mėnesį, kuri nebuvo tinkamai išviešinta, bei tai yra per mažas laiko tarpas, nes tokia informacija studentus turėjo pasiekti bent 2007 metų rudenį. Mėnuo magistro darbui yra labai daug.
Šiandieninėje Lietuvoje retas kuris baigiamųjų magistratūros studentas gali džiaugtis tik studijuodamas, dažnas turi studijas derinti su darbu, todėl sutrumpinti terminai yra nesąžininga daugumos studentų atveju.

Manome, kad skiriamas laikas, kuris seniau priklausė baigiamųjų kursų magistrams, atspindėtų universiteto propaguojamas vertybes bei prisidėtų prie darbų kokybės ir išbaigtumo nei papildomų komisijų sudarymas ir darbų kolekcionavimas.

Niekas nepasikeis be mūsų visu entuziazmo ir pradedamo dialogo su VDU valdžios atstovais, todėl kviečiame visus pasirašyti, kam aktualus šis klausimas.

VDU II kurso magistratūros studentai

[url=http://www.peticija.lt/forumas/viewtopic.php?f=3&t=99]Peticijos aptarimas[/url]