2008 m. balandžio 11 d. Darbo partijos tarybos pareiškimas


Parašų: 13


  • Autorius: Darbo partijos taryba
  • Adresuota: Kuriems rūpi Lietuvos, kaip nepriklausomos, teisinės ir civilizuotos šalies ateitis, pradėti protesto akcijas prieš teisinį nihilizmą visoje šalyje
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Darbo partijos taryba, įvertinusi dvejus metus besitęsiantį puolimą prieš Darbo partiją ir jos pirmininką Viktorą Uspaskich, bei situaciją, susiklosčiusią Lietuvos teisinėje sistemoje, pareiškia, kad dėl politizuotų teisėsaugos institucijų veiksmų ir kai kurių korumpuotų teismų ir prokuratūros atstovų, kurie tapo „valstybininkų“ klano įrankiais, Lietuvoje išsigimsta teisinė sistema, žlugdoma demokratija ir pažeidžiamos žmogaus teisės.

Darbo partijos taryba ragina visus, kuriems rūpi Lietuvos, kaip nepriklausomos, teisinės ir civilizuotos šalies ateitis, pradėti protesto akcijas prieš teisinį nihilizmą visoje šalyje ir įpareigoja Seimo narių grupę, kurią sudaro Vydas Gedvilas, Jonas Pinskus, Antanas Bosas, Kęstutis Daukšys, Valentinas Bukauskas, Virginija Baltraitienė, Ramunė Visockytė ir Loreta Graužinienė, organizuoti protesto akcijas, kurios apsaugotų Darbo partiją, kaip politinę organizaciją, kuriai 350 000 Lietuvos piliečių išreiškė savo pasitikėjimą, nuo sunaikinimo.

Teisinėje demokratinėje valstybėje vienam prokurorui nevalia kvestionuoti 350 000 žmonių suteiktą pasitikėjimo mandatą, pažeisti nekaltumo prezumpciją, viešinti ikiteisminio tyrimo detales ir stabdyti partijos finansavimą be teismo įrodytos kaltės, tuo sąmoningai žlugdant visuomenės pasitikėjimą politine organizacija.

Teisinėje demokratinėje valstybėje nevalia pažeisti žmogaus, tuo labiau politinės, parlamentinės organizacijos lyderio, nekaltumo prezumpciją ir riboti jo laisvę be teismo įrodytos kaltės.

Pagal Europos teisinės sistemos ir teismų praktiką, laisvės apribojimas taikomas įtariamiesiems padarius nesunkius nusikaltimus tik tuo atveju, jeigu jie gali būti pavojingi visuomenei ir dar nebaigtas ikiteisminis tyrimas. Darbo partijos pirmininko V. Uspaskich atveju, tokių priežasčių nėra, nes jis nepavojingas visuomenei, o Darbo partijos byla baigta pernai.

Darbo partijos taryba pareiškia, kad Lietuvos teisėsaugos pareigūnų veiksmai neatitinka teisinės demokratinės valstybės principų ir diskredituoja šalies teisinę sistemą ir jos valdžią. Todėl išrinktas organizacinis komitetas įpareigotas:

Balandžio 15 d., antradienį, pradėti Darbo partijos frakcijos narių protesto akciją Seime.

Balandžio 19 d., šeštadienį, organizuoti visuotinį Darbo partijos narių ir jos rėmėjų mitingą prie Seimo. Po mitingo Darbo partijos frakcijos nariai išreiškė savo valią likti palapinėse prie Seimo. Protesto akcijos metu Seimo nariai atsisako visų komandiruočių į užsienį.

Visuose Lietuvos rajonuose organizuoti parašų rinkimo akcijas dėl V. Uspaskich namų arešto panaikinimo ir Darbo partijos finansavimo atnaujinimo.

Įteikti surinktus piliečių parašus ir peticiją Lietuvos Respublikos prezidentui, Seimo pirmininkui, Vyriausybės vadovui, Aukščiausiojo teismo pirmininkui, Generaliniam prokurorui, Europos parlamentui ir Europos žmogaus teisių teismui.

Jeigu protestuotojų reikalavimai nebus vykdomi, Darbo partijos atstovai ir Seimo nariai pradeda protesto akcijas su palapinėmis Briuselyje ir Strasbūre, kur jau priimtas ir užregistruotas V. Uspaskich skundas dėl jo teisių pažeidimo, kurį bus prašoma svarstyti skubos tvarka.

Protesto akcijų metu visuomenė bus kviečiama raginti teisėsaugos institucijas pradėti tyrimus dėl žalos, padarytos valstybei, privatizuojant šiuos objektus:

„Lietuvos dujos“ — parduotos 10 kartų pigiau, valstybei padaryta žala 2 milijardai litų.
„Vakarų skirstomieji tinklai“ — parduoti 6 kartus pigiau, valstybei padaryta žala 2,5 milijardai litų.
„Alitos“ privatizavimas — Konstitucinio teismo pripažintas neteisėtu, valstybei padaryta žala 40 milijonų litų.
„Lietuvos kuras“ — privatizuotas už vieną litą.
„Mažeikių nafta“ — įvertinti visus padarytus nuostolius ir pateikti kaltinimus.
„Geonafta“ — valstybei padaryta žala 120 milijonų litų.
„Alytaus tekstilė“ — nustatyti nuostolius ir pateikti kaltinimus.
„Lifosa“ — parduota už 24 milijonus litų, valstybei padaryta žala 2 milijardai litų.

Išankstiniais skaičiavimais, šių sandorių padaryta žala valstybei siekia 17 milijardų litų. Darbo partija kviečia Lietuvos žmones reikalauti surasti ir nubausti nusikaltėlius.

Darbo partija reikalauja atlikti tyrimus dėl žiniasklaidoje paviešintos informacijos apie Vilijos Blinkevičiūtės prezidentinės rinkimų kampanijos ir socialdemokratų partijos neskaidrų finansavimą. Taip pat dėl visų politinių partijų ir fizinių asmenų, kuriuos rėmė „Dujotekana“. Visi faktai turi būti atskleisti ir pristatyti visuomenei.

Visus tuos, kuriems rūpi Lietuvos ateitis, savo ir savo vaikų saugumas bei žmogaus teisių stiprinimas, kviečiame prisidėti kuriant tikrą teisinę demokratinę valstybę.

www.VDP.lt

[url=http://www.peticija.lt/forumas/viewtopic.php?f=3&t=106]Peticijos aptarimas[/url]

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas