Už nemokamą FUNIKULIERIŲ į Šeškinės kalną pėstiesiems ir dviratininkams


Parašų: 39


  • Autorius: Šeškinės, Faibijoniškių, Pašilaičių gyventojai
  • Adresuota: Vilniaus m. savivaldybė, UAB "AKROPOLIS"
  • Kategorija: Aplinkosauga

Gerb. [b]Šeškinės[/b], [b]Fabijoniškių[/b], [b]Pašilaičių[/b] gyventojai! Ar jums neįgrįso kasdien dusti sausakimšuose autobusuose ir automobilių spūstyse? O gal norėtumėte gyventi sveikiau, surasti laiko bent šiek tiek pasportuoti?

Tada sėskime visi ant dviračių ir linksmai minkime į darbą! Mieste sumažės automobilių, mes būsime sveikesni, žvalesni, laimingesni. Deja, Šeškinės, Fabijoniškių, Pašilaičių gyventojams tą įgyvendinti trukdo sunkiai įveikiama kliūtis - Šeškinės kalnas. Į šį kalną užminti dviračiu, važiuojant prie pat judraus kelio ir kvėpuojant išmetamosiomis automobilių dujomis, nedidelis malonumas, o daugeliui visiškai neįveikiama užduotis.

Tačiau ir šią kliūtį galima įveikti - pastatykime modernų [b]FUNIKULIERIŲ į Šeškinės kalną[/b], kuris būtų pritaikytas ir pėsčiųjų, ir dviratininkų kėlimui. Šeškinės kalnas turi tiesiog tam skirtą medžiais apaugusio kalno properšą. Nuo Šeškinės kalno atsiveria nuostabi miesto panorama. Įsivaizduokite kaip būtų malonu kasdien gėrėtis šia panorama keliantis FUNIKULIERIUMI.

Funikulierius užkeltų tiesiog ties statomu [b]Nacionaliniu stadionu[/b], į ir dabar ten esantį apleistą parką. Dabar tas [b]parkas[/b] yra visiškai tuščias, baisu ir nejauku jame būti. Funikulierius parką atgaivintų, bet to judėjimą pėsčiomis bei dviračiais statinantis funikulierius labai derėtų šalia sportui skirto Nacionalinio stadiono.

Funikulierius taip pat sudarytų galimybę miestiečiams ir turistams maloniai pėstute užsikelti į Šeškinės kalną iš miesto centro, nesunkiai ateiti iki daugelio turistų mėgstamo Akropolio nuo pat senamiesčio, per vis augantį dangoraižių kvartalą Šnipiškėse - tai būtų tiesiog puiki [b]turistinė miesto trąsa[/b], kuri būtų ypatingai patogi ir patraukli turistams.

Visiškai aišku, kad funikulierius būtų ypač naudingas Akropoliui, todėl [b]Akropolis[/b] turėtų būti suinteresuotas finansiškai prisidėti prie funikulieriaus statybos. Funikulierius pagerintų miestiečių buitį, guvenimo gerovę, sumažintų transporto problemas, todėl naudojimąsį funikulieriumi ypatingai turėtų skatinti miesto valdžia. Dėl to funikulierius turėtų būti [b]nemokamas[/b] arba turėti tik simbolinį mokestį.

[b]Pasisakykite už įdomesnį, švaresnį, sveikesnį ir šiuolaikiškesnį gyvenimą Vilniuje![/b]

P.S.: funikulieriaus idėja buvo išsiųsta el. paštu asmeniškai visiems Vilniaus miesto tarbyos nariams bei keliems Akropolio vadovams, bet neatrodo, kad būtų ką nors iš jų labiau sudominus - turbūt dėl gerų dalykų kartais reikia pakovoti.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama
2019-01-28 / 15:36
Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas