Dėl valstybinio lietuvių kalbos brandos egzamino rezultatų. Kita pusė


Parašų: 27


  • Autorius: Abiturientai
  • Adresuota: Nacionalinis egzaminų centras ir abiturientai, prastai išlaikę valstybinį lietuvių gimtosios kalbos egzaminą
  • Kategorija: Švietimas

Kaip ir kasmet kilo didelis ažiotažas dėl valstybinio lietuvių kalbos brandos egzaminų rezultatų,todėl norime apginti ir gerai išlaikiųsiųjų mokinių pusę.
Pirmiausia labai keista, kad remiasi mokykloje gautais įvertinimais t.y. bandomojo lietuvių egzamino ir metiniais lietuvių kalbos pažymiais. Tenka pripažinti, kad mokinius ir jų darbus vertino gerai juos pažįstantys mokytojai, todėl vertinimas dažniausiai būvo subjektyvus. Nenuostabu, kad valstybinio lietuvių kalbos brandos egzaminų rezultatai gerokai skiriasi.
Antra, dabar yra ginamos tik prastai išlaikiųsiųjų abiturientų teisės, kaip įrodymą pateikiant forumų komentarus, kurie yra be asmens duomenų ar kitokių tikrų argumentų.

Todėl prašome:

1. Abiturienta,kurie žino "tikrą" informaciją apie neva sumaišytus kodus ar vertinimo spragas argumentuotų savo teiginius.

2. Gerbti gerai išlaikiusius mokinius, nes dabartinė situacija rodo, jog jie buvo įvertinti tik dėl vertintojų neobjektyvumo.

3. Nutraukti šią menkai pagrįstą kovą su NEC, nes kitokiu atveju nukentės daugelis abiturientų. (Juk dabar nežinoma, nei kada bus atestatai nei "tikrieji" įvertinimai).

Pagarbiai,
Abiturientai, 2008-aisiais metais gerai išlaikę gimtosios lietuvių kalbos valstybinį egzaminą.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas