Regioninei komunalinių atliekų deginimo gamyklos statyboms Jočionių g. 13 - NE!


Parašų: 75


  • Autorius: Vilniečiai
  • Adresuota: Valdas Adamkus, Lietuvos Respublikos Seimas, Vilniaus Miesto Savivaldybė, Aplinkos ministerija, Vilniaus regiono apsaugos departamentas
  • Kategorija: Kita

Mums, Vilniečiams, atsibodo būti eksperimentiniais triušiais, ant kurių išbandomi nuodai!!! Iki šiol tenka kentėti Lazdynų, Karoliniškių, Pilaitės ir aplinkinių rajonų gyventojams dvoką, kuris sklinda iš UAB ,,Vilniaus vandenys'' nuotekų dumblo aikštelių bei medicininių atliekų deginimo įmonės Gariūnuose. Šią smarvę papildo trečios termofikacinės elektrinės dūmų smogas.
Atliekų deginimas neigiamai veikia klimato kaitą, degant atliekoms išsiskirtų dūmai, kurių sudėtyje gausu kenksmingų, cheminių medžiagų - dulkių, rūgščių, sunkiųjų metalų, anglies junginių ir kitokių teršalų. Be to, į aplinką patektų slogūs kvapai ir vadinamosios šiltnamio dujos (metanas, anglies dvideginis). Atliekų deginimo įrenginiai - nekontroliuojami cheminiai reaktoriai,kurie patys tampa aplinkos teršimo židiniais. Pasaulinės sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, jie ,,gamina'' pačias toksiškiausias medžiagas, išmetamas į atmosferą - dioksinus, furanus, fenilus ir kitus (apie 64 rūšių) neyrančius organinius junginius. O Vilniuje vyraujant Vakarų vėjams, visi kenksmingi junginiai plys ir bus nukreipiami ne tik į aplinkinius miesto rajonus, bet ir į visą Vilniaus miestą.
Pikčiausia, kad Vilniaus visuomenės sveikatos centro gydytojai yra aptikę poveikio aplinkai vertinimo programoje daugybę neiaškumų ir nutylėjimų. Gydytojai stebėjosi, kad Lietuvoje analogiškų įmonių statybos dokumentai rengiami slapčiomis. Be to, galimybių studiją, poveikio aplinkai vertinimo programą ir kitus dokumentus rengia tas pats subjektas, kuris yra suinteresuotas ,,prastumti'' savo sumanymą, todėl jų parengtos vertinimo ataskaitos neatitinka realybės.
Tokias Regionines komunalinių atliekų gamyklas reikia statyti mažiausiai 50 km. atstumu nuo miesto, kuo toliau nuo žmonių gyvenamų vietų, o ne didelio miesto ribose šalia daug gyvenančių žmonių.
Todėl kviečiame pasirašyti visus, prieštaraujančius Regioninės komunalinių atliekų gamyklos statyboms Jočionių g. 13, neabejingus savo ir artimų žmonių sveikatai, bei norinčius gyventi sveikame, ekologiškame ir saugiame mieste.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
13 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
14 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
15 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
16 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas