Mes už padorius socialinius tinklus


Parašų: 8


  • Autorius: A. Meškėnas
  • Adresuota: Lietuvos ryšių reguliavimo tarnyba, Lietuvos respublikos seimas
  • Kategorija: Kita

Socialiniai tinklai - pažinčių, pramogų, bei laisvalaikio praleidimo srauto tinklalapiai, kurių lietuvoje apstu privisę. Paimkime populiariausią lietuvos portalą one.lt . Vos įžengus į pradinį puslapį, matomos top nuotraukos, bei pan, kuriose kai kada matoma erotika tarp ... - Nepilnamečių. Tiesa, tai neužsibaigia tuom, erotiką kuria patys nepilnamečiai. Kalbu iš savo patirties, kai nekartą teko matyti trylikametės ar penkiolikametės erotinio pobūdžio fotografiją.

Antra. Tokie išsireiškimai, kaip "kas į frm", "keičiuos ero fotom" (kurių yra daugybė), skatina žmones tai daryti, o intelekto lygis žemėja. Kalbant apie one.lt tai pažinčių portalas, bet ne pornografijos, kadangi didžiąją dalį auditorijos sudaro nepilnamečiai, kurie pagal LRĮ neturėtų matyti tokio pobūdžio informacijos, bei visokių pasisakymų.

Tokiems portalams reikia daryti specialias taisykles, į kuriuos prieitų tam tikro amžiaus auditorija, arba jei neskirstomas amžius, tada bent griežtinamos taisyklės, kontroliuojančios nešvankų turinį.