NE abonentinei Aplinkos ir Kulturos ministerijai


Parašų: 255


  • Autorius: visuomeninės organizacijos
  • Adresuota: Lietuvos politinės partijos
  • Kategorija: Valdžia ir politika

Pareiškimas politinėms partijoms

NE abonentinėms Aplinkos ir Kultūros ministerijoms


Prašome atsižvelgti į mūsų, kaip rinkėjų, nuomonę dalijantis valdžią ministerijose.

Kategoriškai nesutinkame, kad Aplinkos ir Kultūros ministerijos būtų atiduotos Liberalų ir centro sąjungai.

Primename, kad šios partijos nario J. Jučo vadovaujama Kultūros ministerija užsiėmė ne kultūros politikos formavimu, bet statybomis ir piniginių srautų nukreipimu LiCS narių proteguojamiems projektams, o šios partijos lyderiui A. Zuokui ir jo bendrapartiečiui A. Garbaravičiui būnant Vilniaus ir Kauno merais, šių miestų savivaldybės garsėjo skandalingu stambaus verslo protegavimu viešojo intereso sąskaita.

Primename tik kelis faktus:

- buvusio Vilniaus mero A. Zuoko proteguoti statybų interesai Senamiesčio vizualinės apsaugos zonoje, Sporto rūmų ir buvusių žydų kapinių teritorijoje, išsivystė į tarptautinį skandalą, kuris padarė didelę žalą Lietuvai

- Toliau neskaidriai liberalo viceministro G.Sodeikos stumiamas Guggenheimas Ermitage‘as kainuos 120 milijonų dolerių, kurių didžioji dalis ekonominės krizės akivaizdoje bus ištraukta iš Lietuvos mokesčių mokėtojų kišenės.

- viena iš gražiausių Kauno vietų ant Nemuno krantinės, kur kadaise stovėjo A.Garbaravičiaus su broliu valdytas ir nugyventas „Kauno audinių“ fabrikas, buvo atiduota „Akropoliui“, kuris daugiaaukščiu garažu užgožė barokinę Karmelitų bažnyčią ir pavertė Laisvės alėją merdinčia dykra.

- Kultūros ministras J. Jučas, lydimas partijos lyderio A. Zuoko, ėjo „paspausti“ savo pavaldinio, tuometinio KPD direktoriaus A. Kuncevičiaus, kad tas pasirašytų „abonentiniu“ liaudyje vadinamą Vilniaus miesto bendrąjį planą. Šiuo planu „Rubikonui“ padovanota 60 hektarų žemės miesto centre (net anomis kainomis ši žemė buvo verta apie pusę milijardo) ir sudaryta teisinė galimybė atiduoti „Akropoliui“ Vingio parko prieigas.

- Kultūros ministras J. Jučas savo veiklą pradėjo pasiūlydamas aktoriams važiuoti skinti pomidorų į Ispaniją, o LiCS narys Nacionalinio operos teatro vadovas pastaruoju metu jau atvirai pareiškė, kad lietuviai menininkai šalies kultūrai nereikalingi, nes užtenka brangiai apmokamų atsivežtinių.

- Programa “Vilnius Europos kultūros sostinė“ pasižymi ne darbu, bet administravimo skandalais ir tuo, kad ženkli šiai programai skirtų lėšų dalis tenka su Liberalų ir centro sąjungos nariu G. Kėvišu siejamiems projektams.

- Kultūros ministras J. Jučas teigė, kad Lietuvoje kultūros paveldo yra saugoma per daug – tuo metu, kai jo naikinimo procesas tapo masinis ir nevaldomas.

- Buvęs Vilniaus meras A. Zuokas išgarsėjo pasiūlymu 7000 peticiją pasirašiusių Lietuvos piliečių „susimesti“ ir išsipirkti „Lietuvos“ kino teatrą, Vilniaus savivaldybės už grašius padovanotą „Vilniaus prekybai“.

Už kiek turėsime išsipirkinėti Lietuvos paežeres ir Kuršių neriją, gaivinti numarintą Lietuvos kultūrą, jeigu Jūs šiai partijai atiduosite Aplinkos ir Kultūros ministerijas?

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
13 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
14 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
15 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
16 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas