Peticija prieš mokesčio didinimą už priesmokyklinio amžiaus vaikų ugdymą


Parašų: 74


  • Autorius: L. Burneckis
  • Adresuota: Klaipėdos savivaldybė
  • Kategorija: Kita

Klaipėdos rajono gyventojai, kaip ir visi kiti Lietuvos gyventojai moka tokius pačius mokesčius valstybei, t.y. gyventojų pajamų mokestį, socialinio draudimo įmokas, privalomojo sveikatos draudimo įmokas bei kitus valstybės nustatytus ir privalomus mokėti mokesčius.
Tolimesnis mokesčių paskirstymas tarp savivaldybių nėra įtakojamas paprastų Lietuvos žmonių, todėl mokėti už priešmokyklinio amžiaus vaikų ugdymą 2-3 kartus daugiau vien dėl to, kad gyveni vos keletą kilometrų nuo Klaipėdos (Jakai, Ketvergiai, Kalotė ir kt. kaimai) yra socialiai neteisingas ir diskriminuojantis rajono gyventojus. Be to, daugelis aplinkinių vietovių gyventojų dirba Klaipėdos mieste, ir mokesčiai pirmiausia patenka Klaipėdos miesto valstybinei mokesčių inspekcijai, kurie metų gale yra perskirstomi pagal darbuotojų gyvenamąją vietą.
Dar norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad minėtame straipsnyje Klaipėdos miesto savivaldybės darbuotoja Laima Prižgintienė ragino rajono gyventojus deklaruoti savo gyvenamąją vietą Klaipėdos mieste, tuomet mokestis už vaikų ugdymą ikimokyklinėse įstaigose nedidėtų. Deja, daugelio už Klaipėdos miesto ribų įsikūrusių gyventojų tai yra vienintelis, jų turimas būstas, ir galimybės deklaruoti gyvenamosios vietos Klaipėdos mieste nėra.
Prašome išsamiai apsvarstyti minėtą klausimą ir nepatvirtinti mokesčio už priešmokyklinio amžiaus vaikų ugdymą Klaipėdos mieste vaikams, kurių tėvai savo gyvenamąją vietą yra deklaravę Klaipėdos rajone.
Taip pat prašome informuoti kokiu pagrindu šį mokestį žadama didinti.
Siūlome Klaipėdos miesto ir Klaipėdos rajono savivaldybėms susitarti dėl šios problemos sprendimo būdų, o ne papildomai apmokestinti Klaipėdos rajono gyventojus

Šernų ir Ketvergių kaimų bendruomenės pirmininkas
Marijus Dambrauskas

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas