VU TVM nevienodam kainų už mokslą kilimui - NE!


Parašų: 8


  • Autorius: VU TVM studentai
  • Adresuota: Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla
  • Kategorija: Švietimas

Šių metų gruodžio mėnesio 10 dieną įvyko Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) posėdis, kuriame buvo nuspręsta pakelti įmokos už studijas dydį.

Anksčiau buvęs mokestis dieninio skyriaus pirmakursiams, studijuojantiems tarptautinį verslą lietuvių kalba 3575 LTL, po posėdžio tapo 250 LTL didesniu (3780 LTL), studijuojantiems anglų kalba buvęs 3900 LTL mokestis, po posėdžio pabrango 275 LTL (4175 LTL).*

Tuo tarpu, antrajame kurse, dieniniame skyriuje lietuvių kalba studijuojantiems kaina kilo 540 LTL (nuo 3250 LTL iki 3790 LTL). Dieniniame skyriuje studijuojantiems anglų kalba kaina kilo 550 LTL (nuo 3315 iki 3865 LTL)*

Posėdžio metu tarybos narių, kurių tarpe ir trys studentų atstovai (antrakursis (VU TVM SA PIRMININKAS), trečiakursė, ketvitakursis), priimta naujoji tvarka neaplenkė ir pirmo bei antro kurso studentų vakariniame skyriuje, magistrantų.

Studentams nebuvo suteikta proga išreikšti savo nuomonės šiuo klausimu, kadangi jie nebuvo informuoti apie VU TVM tarybos pasėdžio nagrinėjamus klausimus.

Jau patvirtintas sprendimas nebuvo paskelbtas tituliniame VU TVM interneto svetainės puslapyje, kuriame skelbiamos studentams aktualiausios naujienos.

Kainų kilimas nėra tolygus. Pirmo kurso studentams įmokos kilo perpus mažesnėmis sumomis, lyginant su antro kurso bei magistrantūros studijas einančių studentų įmokomis.

Vienintelė žinutė, kurią gavo studentai:
VšĮ Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla - tai universitetinė aukštojo mokslo įstaiga jau 20 metų teikianti mokamas mokymo paslaugas. Siekdama atlikti pagrindines savo veiklos funkcijas, VU TVM turi disponuoti lėšomis siekiant tikslingai gerinti studijų kokybę, pritraukti aukštos kvalifikacijos dėstytojus, sukurti palankias sąlygas studijų procesui. Šių lėšų šaltinis - mokesčiai už studijas. Vadovaujantis studijų sutarčių, pasirašytų su studentais, nuostatomis, VU TVM turi teisę keisti mokestį už studijas ir kitus su studijomis susijusius mokesčius, juos proporcingai perskaičiuodama vadovaudamasi VU TVM Mokėjimo už studijas tvarka ir paskelbdama apie tai tinklalapyje likus ne mažiau kaip 30 kalendorinių dienų iki numatomos pakeistų mokesčių įsigaliojimo dienos, atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos teisės aktais pakeistą MGL dydį arba bazinę mėnesinę algą ar bendrąjį Lietuvos vartojimo kainų indeksą ar Lietuvos Respublikos Statistikos departamento skelbiamą jo ekvivalentą (www.stat.gov.lt). 2007 m. buvo perskaičiuoti mokesčių dydžiai, pakilus MGL. Tai leido VU TVM gerinti studijų procesą. Ypatingai atkreiptinas dėmesys, kad 2009 m., lyginant su 2008 m., 10 procentų bus mažinamas VU TVM darbo užmokesčio fondas, o prekių ir paslaugų naudojimas mažinamas 15 procentų. Pagrindinės išlaidos bus skiriamos mokslo ir studijų kokybei. Iškilus klausimams, kreiptis į VU TVM Studijų skyrių, tel. 23-66-888, į buhalteriją tel. 23-66-886.

VU TVM administracija

Pastarasis pranešimas neatskleidžia nevienodų kainų kilimo priežasties.

Mes, Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos studentai, REIKALAUJAME:

P E R R I N K T I STUDENTŲ ATSTOVUS Į VU TVM TARYBĄ VISUOTINIU STUDENTŲ BALSAVIMU (IKI VASARIO MĖNESIO).

S U R E N G T I NEEILINĮ VU TVM TARYBOS POSĖDĮ, KURIAME BŪTŲ PERSKAIČIUOJAMI ĮMOKŲ UŽ STUDIJAS DYDŽIAI (STUDENTUS ATSTOVAUTŲ NAUJAI IŠRINKTI ASMENYS).

I N F O R M U O T I VU TVM STUDENTUS APIE VU TVM TARYBOS NAGRINĖJAMUS KLAUSIMUS, PRIIMINĖJAMUS SPRENDIMUS, AKTUALIUS STUDENTAMS. JUOS TALPINTI Į PAGRINDINĮ VU TVM SVETAINĖS PUSLAPĮ NAUJIENŲ SKILTĮ.

*semestro kaina.