Uždrausti pardavinėti alkoholį 500 metrų nuo mokslo įstaigų.


Parašų: 0


  • Autorius: A. Gražulis
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Sveikatos apsauga

Šiemet mūsų valstybė mini Lietuvos vardo tūkstančio metų jubiliejų. Per tūkstanti metų mūsų Tėvynę mindė skirtingu okupantų batai, iš rytų ir vakarų. Kurie prievartavo mūsų moterys, žudė vyrus, grobė vaikus, niekino žemė. Kuriems Lietuva buvo tik jų troškimų tenkinimo objektas o ne gerbtina vieta. Kurie lietuvius laikė gyvuliais.
Tačiau nepaisant visko mes laikome save lietuviais, gyvename Lietuvoje ir kalbame lietuviškai. Ir garbiname tai kas pridarė daugiau žalos negu visi okupantai kartu sudėjus, ir tebedaro iki šiol.
Nei vienas okupantas tiek nenusmugdė Lietuvos kiek tai padarė ir tebedaro alkoholis
Lietuviai nėra specifinė alkoholiui itin neatspari tauta. Nuo alkoholio ne mažiau kenčia aplinkinės valstybes. Taigi teiginys „alkoholis nieko blogo tik lietuviai nemoka juo saikingai naudotis“ yra tiek pat teisingas kaip „lietuviai yra prastesni už kitas tautas nes nemoka kvėpuoti po vandeniu“.
Taipogį tai nėra išimtinai šio regiono problemą. Tik tuose Vakarų šalyse kuriuose nėra didelės alkoholizmo problemos yra priėmusios griežtus apribojimus.
Žinau, kad greitai įvesti sauso įstatymo nepavyks. Visi geri darbai atliekami mažais žingsneliais. Uždrausti pardavinėti alkoholį 500 metrų nuo kiekvienos švietimo įstaigos (kai tai jau yra padariusi Švedijos vyriausybė) būtu gera pradžia.
P.S tai jūs teisūs tada miesto ribose neliks tam vietos.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas