Dėl Vilniaus Gedimino vaistinės, paaukotos Eurovaistinei


Parašų: 0


  • Autorius: eilinė vilniečių šeima
  • Adresuota: Vyriausybė, Seimas, Visuomenė
  • Kategorija: Kita

Ilgus metus pusei milijono Vilniaus gyventojų buvo skirtos tik dvi visą parą veikiančios vaistinės. Daugumai žmonių yra ne kartą tekę jose apsilankyti ir rasti ten vienintelę įmanomą pagalbą naktimis, savaitgaliais, per šventes. Kam dabar tenka pagal seną įprotį ten nuvykti vaistų, randamas skelbimas apie darbo laiko pakeitimus ir rekomendaciją vykti į miesto pakrašty esančią EUROVAISTINĘ (priklausančią ne kam kitam, o privačiai oligarchų "VP grupei"), kurioje nerasime daugelio vaistų, kurie Gedimino vaistinėje buvo gaminami specialiai vaikams ir suaugusiems. Šių vaistų apskritai įmanoma įsigyti
tik keliose Vilniaus vaistinėse.

Vienintelės Vilniaus centre esančios valstybinės GEDIMINO VAISTINĖS darbo laiko apribojimą vertiname kaip dar vieną išpuolį prieš visuomenės sveikatos apsaugos sistemą, iššauktą korumpuotų(šiuo atveju "Abonento" partijos nario A.Čapliko valdomos ministerijos) valdininkų, kuriuos tikėtinai pinigais ar šantažu nupirko OLIGARCHAI, veikiantys valstybinės mafijos stiliumi. Šiuo stiliumi VILNIAUS PREKYBOS monstrų buvo prichvatizuoti ir sunaikinti ne tik nepriklausomas Vilniaus kino teatras LIETUVA, daugelis Lietuvos miestų autobusų stočių, bet ir užsimota prieš tokius visuomenei svarbius objektus, kaip GEDIMINO VAISTINĖ, Vingio parkas, jau nekalbant apie visą Lietuvos energetiką, atiduotą specialiai VP grupei sukurto LEO nasrams.

GEDIMINO VAISTINĖS teiktų paslaugų apribojimo pasekmės:

1. Dažnai sveikatai ir o gal ir gyvybei gelbėti skirtas minutes Vilniečiai praleis VIENINTELĖS dirbančios privačios ir, kas blogiausia, MONOPOLINĖS vaistinės eilėje.
2. Papildomai apkraus Vilniaus ligonines ir greitosios medicinos pagalbos medikus, kuriuos ir taip spaudžia resursai.
3. Vilniaus gatvių spūstis darbo metu papildomai apkraus vairuotojai, vykstantys pirkti specialiaigaminamų vaistų, kuriuos anksčiau atsiimdavo savaitgaliais, per šventes ar po darbo.
4. Sveikatos apsaugos sistema praras turėtus pasitikėjimo likučius.
į. Skaudžiai kirs per visuomenės gerovę, Vilniaus kaip patogaus, socialiai saugaus miesto suvokimą.

Pati Sveikatos apsaugos ministerija, atitinkamos Vilniaus savivaldos struktūros turėtų suvokti, kad jie į darbą eina ne vystyti draugystės su pažįstamais verslininkais, pasipinigauti, o kad vykdyti savo pareigas, tobulinti sveikatos priežiūros sistemą. Ir dar jiems reikia suvokti, kad Vilniečiai nėra nei akli, nei nebylūs.

Ši peticija yra atvira visiems: spaudai, visuomeninėms organizacijoms, politikams.