Už laisva žmonių būstą


Parašų: 0


  • Autorius: D.Merkys
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Kita

Reikalaujame sumažinti reikalavimus statyboms nesaugomose teritorijose:
1. Panaikinti leidimų ir projektų būtinumą I ir II kategorijos nesudėtingiems statiniams.
2. Panaikinti leidimų ir projektų būtinumą statantis paprastus gyvenamuosius namus nes jie dažniausiai būna nesudėtingų konstrukcijų ir nekeliantys pavojaus.
3. Leisti žmonėms laisvai tvenkti ir kasti tvenkinius netinkamuose žemės plotuose kitai ūkiniai veiklai (užliejamose pievose, balose, krūmynuose).
4. Reikalaujame suformuluoti bendruosius tokiai statybai keliamus reikalavimus atsižvelgiant į gamtosaugos, susisiekimo ir t.t. normatyvus, kurių prisilaikant žmonės galėtų laisvai vykdyti tokia veiklą.

Dabar sukurtos tokios taisyklės ir reikalavimai, kad paprasti žmonės norėdami pasistatyti namuką ar išsikasti tvenkinuką niekam netinkamoje žemėje turi pereiti didelį biurokratizmo aparatą, sugaišti daug laiko. Dabartinė sistema visai apriboja žmogaus laisvę, sukuria kiekviename žingsnyje kyšininkavimo prievartą ir būtinybę.

Mes sutinkame, kad tikrai dideliems ir sudėtingiems statiniams (angarams, daugiabučiams namams ir t.t.) tokie reikalavimai yra reikalingi, bet paprasto žmogaus poreikiams įgyvendinti tikrai nėra reikalingi.

Lietuvos PILIEČIAI

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas