Beglobių gyvūnų žudymui - NE!!!


Parašų: 0


  • Autorius: Gyvunu myletojai
  • Adresuota: Institucijos, istaigos, organizacijos, įgaliotos atstovauti beglobių gyvūnų interesams
  • Kategorija: Aplinkosauga

Esame atstovai vienos iš visų gyvų padarų mūsų planetoje rūšių, kurie turi dievo dovaną – sugebėjimą kalbėti. Kreipiamės į visus neabejingus gyvybei ir jos likimui asmenis, į institucijas, įstaigas ir organizacijas, įgaliotas atstovauti mūsų silpnųjų draugų, beglobių gyvūnų interesams. Kreipiamės jų vardu, nes patys jie to padaryti negali. Nebenorime tyliai stebėti, kaip už mūsų, mokesčių mokėtojų bei ES fondų lėšas žudomi niekuo neprasikaltę gyvūnai.
Pagrindinė šios peticijos priežastis – valstybinių gyvūnų „globos“ namų veiklos viešumo trūkumas ir klaidinantis šių įstaigų pavadinimas: GYVŪNŲ GLOBOS NAMAI. Mes neturime tikslo kaltinti šį pavadinimą turinčių įstaigų darbuotojų. Norisi kaltinti tik tuos, kurie lengva ranka patvirtino šių namų gyvavimo taisykles!
Visų, neabejingų gyvūnams piliečių vardu, REIKALAUJAME peržiūrėti esančią tvarką, siunčiant mūsų keturkojus draugus anapilin! Skaitome spaudoje apie konkrečius žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus, piktinamės, o daugelis iš mūsų net nežino, kad gyvūnai masiškai naikinami ir valstybinių institucijų palaimintose įstaigose. Čia toli gražu net nekvepia globa.
Tokių įstaigų veikla daro labai didelę žalą. Gyvūnus priduodantys asmenys apie pasekmes neinformuojami. Informacija piliečiams, kur visų pirma kreiptis, ieškant pradingusio augintinio viešai neskleidžiama. Šių įstaigų pastangomis nemažai gyvūnų yra sugaunami su pasaitėliais. Kalbama apie istoriją, kuri baigėsi laimingai tik todėl, kad žmogus liko neabejingas ir sugalvojo, kaip gali padėti į bėdą papuolusiam šuneliui. Matydamas, kad gyvūnas su pasaitėliu ir UAB „Grinda“ svetainėje nurodytas tikslus nuosavų namų gatvės pavadinimas, skambino į bet kurį toje gatvėje esantį namą, telefono numerį radęs telefonų knygoje. Džiugu, kad atsiliepė kaimynas, neabejingas kito skausmui. Jis surado šuns šeimininkus, o šie – mylimą augintinį. Po 14 dienų istorija galėjo baigtis tragiškai, nes gyvūno šeimininkai nieko nežinojo apie tokią paslaugią įstaigą, kuri gaudo gyvūnus - visus iš eilės, o po to skundžiasi, kad gyvūnai nebetelpa „prabangiose“, ES fondų lėšomis įrengtose patalpose ir trumpina gyvūnams skirtą ir taip labai mažą laiko tarpą buvusių ar naujų šeimininkų paieškai. O juk daugumai keturkojų ši, patalpų trūkumo priežastis, kainuoja gyvybę iš karto, net netalpinant jų duomenų įstaigos svetainėje. Beje tų, apie kuriuos informacija ten nepatenka, yra du trečdaliai.
Viename tinklapyje pasirodžiusiame straipsnyje apie „tikrai nuostabią, globėjišką“ Vilniaus miesto gyvūnų globos namų veiklą nė vienu žodeliu neužsiminta apie terminus, kurie skiria gyvybę nuo mirties. Neužsiminta ir apie tai, jog per dieną po 20 užmigdoma ne tik senų ir ligotų (tai buvo akcentuota straipsnyje), bet ir jaunų, žvalių gyvūnų, kurių laikas, skirtas dovanojimui arba atsiėmimui, tiesiog baigėsi. Nutylint ir slepiant pagrindines šių namų funkcijas – karantinavimą ir migdymą, nepamirštama pasigirti, kad mirties namai įsikūrę labai gražioje vietoje ir, kad pasinaudojus ES fondų lėšomis, įkurtos erdvios, europietiškos patalpos gyvūnams. Daugiau nei 50 proc. visuomenės narių budrumas ir sąžinė nuraminti - ten viskas tvarkoje. Ir lieka vėl viskas, kaip buvo - UAB „Grindos“ tikrąsias funkcijas žino tik dvi kategorijos mūsų tautiečių: jas labai vertina būrelis piktų moteryčių, kviečiančių įstaigos gaudytojus reikia - nereikia, bei saujelė tikrų gyvūnų mylėtojų, stebinčių visų įstaigos gyvūnų likimus ir bandančių juos keisti (jeigu spėja).
Liudininkės pasakojimas. „Mirties autobusiukas blaškėsi ir mano gyvenamoje teritorijoje. Valkataujančių gyvūnų nerado, bet, kad veltui nebūtų atvažiavę, iš neaptverto kiemo paėmė kiškio didumo kaimynės kalytę Vestą. Aš ir dar keli kaimynai bėgome paskui, prašėme atiduoti, mums buvo pasakyta, kad atsiims, kai sumokės mokestį. Leiskit paklausti už ką? Jie dar net neapnakvindino ir nemaitino to padarėlio, neišleido jo priežiūrai nė cento! Tuo metu senyvos močiutės, kalytės šeimininkės, nebuvo namuose. Kai ji grįžo, pasakėme, kas nutiko. Labai verkė senolė, nes Vesta buvo jos vienintelė gyvenimo draugė. Skambinau į tą mirties fabriką, prašiau nežudyti gyvūno, kol močiutė sukrapštys, ar pasiskolins pinigų išpirkai. Nespėjome! Vestos nebėra... O buvo tokia mažutė, niekam nepavojinga. Senolė vis dar braukia ašarą...“
Ar šios įstaigos vienas iš prioritetų - geriau nugalabinti gyvūną, negavus išpirkos, negu atiduoti jį mylinčiam žmogui už dyką? Kokiomis vertybėmis vadovaujamasi šiandieniniuose, mūsų visų išlaikomuose gyvūnų „globos“ namuose? Ar yra kokia organizacija, kuri atstovautų gyvūnų teises ir tikrintų šias gyvūnų gaudymo ir naikinimo, bet ne globos įstaigas visuose Lietuvos miestuose? Kas nustatė 10-14 d. terminą „laimingiesiems“, kurių nuotraukos talpinamos internete? Kas nusprendžia ir kokie kriterijai lemia, kuriems gyvūnams duoti naują šansą gyvenimui skelbiant informaciją, o kuriems mirti iš karto?
Kritikuojant bet kokį visuomenėje vykstantį reiškinį, būtina siūlyti, kaip susiklosčiusią situaciją pakeisti. Pateikiame keletą pagrindinių pasiūlymų, kaip mums visiems kartu tobulinti gyvūnų priežiūros mechanizmą ir, vykdant viešą bei skaidrų jų globos darbą, pabandyti išnaikinti abejingumo gyvūnui šaknis visuomenėje:
1. Pakeisti valstybinių gyvūnų globos namų pavadinimą, įvardijant tikrąsias kol kas esančias jų funkcijas: gyvūnų karantinavimo įstaiga bei įpareigoti įstaigos darbuotojus gyvūnus priduodantiems asmenims pranešti, kas laukia jų augintinio nepadovanojimo atveju.
2. Peržiūrėti gyvūnų gaudymo tvarką, neliečiant sterilizuotų (įkirpta kairioji ausis), prižiūrėtų gyvūnų su pasaitėliais. Sugavus gyvūną, turintį mikroschemą – susisiekti su šeimininkais.
3. Kadangi, šios įstaigos yra išlaikomos iš mokesčių mokėtojų lėšų, būtina viešinti jų funkcijas (įskaitant ir tai kas vyksta, po 14 d. neatsiėmus augintinio) ir kontaktinius duomenis. Prevenciškai šią informaciją viešinti reikia, kaip orų prognozę: spaudos, televizijos, lankstinukų (išdalinant vet. gydyklose, gyvūnų prekių parduotuvėse ir t.t.) pagalba, nes visuomenės neinformavimas apie šios įstaigos veiklą, dažnai veda prie liūdnesnių pasekmių (netekus mylimo augintinio), nei sulijus, kai neturi skėčio.
4. Kadangi, gyvūnų karantinavimo įstaigos dažniau naikina nei globoja gyvūnus, t. y. susijusios su nuosprendžio keturkojui paskelbimu, ir tam yra naudojamos dirbančiųjų lėšos, būtina viešai skelbti ne tik prevencinę informaciją, bet ir metinius veiklos rezultatus. Valstybinės įstaigos veiklos rezultatai negali ir neturi būti slepiami, juo labiau, kad šių rezultatų paskelbimas panašiais būdais, kaip punkte Nr. 3, įtakotų palankesnį daugelio mūsų visuomenės narių apsisprendimą augintinio atžvilgiu.
5. Nustatyti atitinkamo dydžio gyvūno išlaikymo mokestį savo augintinius priduodantiems šeimininkams.
6. Vienyti visų gyvūnų globos įstaigų (valstybinių ir privačių) veiklą, suteikiant galimybę, mokesčių mokėtojų bei gyventojų aukojamas lėšas (2 proc. pagalba, pervedimu į nurodytas sąskaitas, vykdant pagalbos keturkojams paramos akcijas televizijoje) panaudoti programos „pagauk, sterilizuok, paleisk“ vykdymui, o ne gyvūnų naikinimui.
7. Numatyti galimybę pensinio amžiaus, neįgalų bei kitos kategorijos socialiai remtiną pilietį, atleisti nuo išpirkos už gyvūną mokesčio.
8. Kviesti savanoriškai veikiančių gyvūnų globos įstaigų darbuotojus, organizuoti kuo daugiau informacinių renginių mokyklose, kuriuose būtų kalbama apie gyvūnų globą. Tokiu būdu į visuomenei naudingą darbą būtų įtraukiamos naujos savanorių gretos.
9. Peržiūrėti valstybinių gyvūnų globos įstaigų taisykles, uždraudžiant naikinti jaunus, sveikus keturkojus, pasibaigus žmogaus nustatytam terminui.
Labai prašome visų žmonių: nebūkime abejingi, neapsimeskime, kad nieko nevyksta, kad nežinome ar kad mūsų nedomina tai, jog kiekvieną dieną tik dėl paskirto per trumpo „globojimo“ termino, kiekviename Lietuvos mieste tyliai, nuleidę galvas, gal laižydami budelio rankas, miršta 20-30 jaunų, linksmų, pasiruošusių mums tarnauti, bet deja turinčių per mažai laiko mažųjų draugų. Labai tikimės, kad jau greitai sukursime didelius, erdvius, jaukius, mirtimi nekvėpuojančius gyvūnų globos namus, kuriuose jie bus sterilizuojami, gydomi, auginami iki padovanojimo ir galų gale iš kur iškeliaus pas mylinčius šeimininkus. Keiskime visuomenės požiūrį į gyvybę kartu, juk mūsų tiek daug ir mes tokie stiprūs.

Video: [url=http://www.youtube.com/watch?v=nI1fpsA_GlQ ]http://www.youtube.com/watch?v=nI1fpsA_GlQ [/url]

Su pagarba
Gyvūnų Mylėtojai

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
13 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
14 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
15 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
16 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
17 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
18 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
19 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
20 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
21 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
22 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
23 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
24 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
25 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
26 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
27 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
28 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
29 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
30 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas