VGTU STUDENTŲ PETICIJA DĖL NEPASITIKĖJIMO VGTU SA VADOVYBE


Parašų: 0


  • Autorius: J. Kalpokaitė
  • Adresuota: VGTU SA kontrolės komisija, Lietuvos Studentų Atstovybių Sąjunga
  • Kategorija: Švietimas

VGTU STUDENTŲ PETICIJA DĖL NEPASITIKĖJIMO VGTU SA VADOVYBE

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai reiškia susirūpinimą dėl š. m. kovo 26 d. Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentų atstovybės (VGTU SA) prezidento rinkimų bei pastarųjų VGTU SA veiksmų ir šia peticija reiškia nepasitikėjimą esamam VGTU SA prezidentui J. Butkevičiui.

Paskutiniojo VGTU SA visuotinio susirinkimo (konferencijos) metu (š. m. kovo 26 d.) VGTU SA prezidentą išrinko tik 30 universiteto studentų, nors VGTU studijuoja daugiau nei 16 tūkst. studentų. Atsižvelgdami į tai, nepripažįstame visuotinio susirinkimo sprendimo dėl naujojo prezidento ir dėl VGTU SA įstatų redakcijos, kuri visuotiniame susirinkime nebuvo patvirtinta. Teikta įstatų redakcija turėjo užtikrinti demokratiškesnę ir skaidresnę VGTU SA veiklą, didinti studentų ir seniūnų įsitraukimą į SA veiklą ir sprendimų priėmimą.

Abejojame esamo vadovo J.Butkevičiaus ir jo komandos kompetencija akademiniuose ir socialiniuose klausimuose, kurie vykstančios mokslo ir studijų reformos kontekste VGTU studentams yra patys skaudžiausi. Atkreipiame dėmesį, jog pastarąjį mėnesį naujoji VGTU SA komanda dar neiškėlė nei vieno, mums, studentams, aktualaus klausimo, nei studentų atstovybės viduje, nei išorėje, nors reformos kontekste VGTU studentai dėl priimamų sprendimų nukenčia labiausiai. Taip pat abejojame VGTU SA vadovo nepriklausomybe nuo VGTU administracijos įtakos priimant sprendimus, kadangi J.Butkevičius yra ne kartą viešai pabrėžęs, jog pasirengti VGTU SA prezidento rinkimams jam padėjo VGTU administracijos darbuotojai.

Dar didesnį nerimą kelią naujosios VGTU SA komandos veiksmai su VGTU SA finansais. Nepasitikėjimą VGTU SA vadovu ir jo komanda sukėlė ir tai, kad pirmą dieną po visuotinio VGTU SA susirinkimo iš VGTU SA sąskaitos naujoji komanda be jokios priežasties pasisavino 10 000 Lt. Smerkiame ne tik tokį kompromituojantį poelgį su organziacijos lėšomis, bet ir tai, kad naujasis prezidentas bandė nuslėpti šiuos savo komandos veiksmus, o jiems išaiškėjus nesiėmė jokių priemonių, kad nusikaltimą įvykdę asmenys atsakytų už savo veiksmus.

Tokie VGTU SA vadovo J. Butkevičiaus ir jo komandos veiksmai bei mūsų, VGTU studentų netinkamas atstovavimas kenkia VGTU studentams, todėl šia peticija rekalaujame dabartinio VGTU SA prezidento J. Butkevičiaus atstatydinimo arba atsistatydinimo; neeilinio visuotinio studentų susirinkimo sušaukimo bei naujos įstatų redakcijos patvirtinimo, kuri užtikrintų, jog studentų prezidentą rinktų tiesioginiai studentų atstovai – seniūnai, o ne maža grupė žmonių. Be to, skubos tvarka patvirtinus įstatus reikalaujame naujų VGTU SA prezidento rinkimų.

VGTU SA visados buvo pripažįstama kaip stipri, išsakanti tvirtą studentų nuomonę atstovybė. Organizacija gebėjo iškovoti mūsų studentams naudingus ir svarbius sprendimus, todėl jeigu nebus atsižvelgta į šioje peticijoje iškeltus reikalavimus neatmetame galimybės šaukti visuotinį studentų susirinkimą be atstovybės ir išrinkti tikrą, kompetetingą VGTU studentų prezidentą.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas