Gelbėkim Valdovų rūmų naikinamus rūsius


Parašų: 0


  • Autorius: Rūta Vladičkaitė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Kita

Vienintelės Vladovų rūmų autentiškos detalės - rūsiai nebus išsaugoti. Jau atleidžiami restauruotojai - pinigų konservavimui nebeliko. Mat visi milijonai reikalingesni naujam betono pastatui bei brangioms kilimų kolekcijoms.
Valdovų rūmai, įskaitant šiųmetinę 44mln. litų dozę, jau "suvalgė" 228 milijonus valstybės biudžeto. Tačiau to, pasirodo, pakako tik betoninėms sienoms ir kilimams. Autentiški rūsiai, kurie vieninteliai žymi istorinę Valdovų rūmų vertę, dūlės nekonservuojami.
Rūsiai liks nebaigti. Nors jie patys vertingiausi, vieninteliai autentiški dalykai Valdovų rūmuose. Buvo galimybė juos užkonservuoti, bet tuo nepasinaudota.

2002m. gegužės 10d. buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos ir Valdovų rūmų paramos fondo. Šiuo bendradarbiavimu siekiama į rūmų atkūrimo veiklą įtraukti moksleivius, studentus, mokytojus, dėstytojus, mokslo darbuotojus, nevyriausybines organizacijas, supažindinti moksleivius, studentiją ir pedagogus su šiuo svarbiu Lietuvos valstybingumo paveldu - Vilniaus Žemutinės pilies Valdovų rūmais.
Remdamasi šia sutartimi ir daugelio iš mūsų paaukotais pinigėliais Valdovų rūmų paramos fondui, kviečiu visus neabejingus Lietuvos istorijai ir naikinamiems Valdovų rūmų autentiškiems rūsiams pasirašyti šią peticiją. Tai yra visų mūsų pareiga, nes tai mūsų istorija, tai mūsų protėvių palikimas ir mūsų tautos didžiausias turtas.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas