Už pasaulį be branduolinių ginklų


Parašų: 0


  • Autorius: Dangutė Mikutienė
  • Adresuota: Visų pasaulio valstybių Vyriausybės
  • Kategorija: Kita

Netgi dabar, XXI amžiuje, pasaulio taikai ir saugumui kelia grėsmę 26 000 branduolinių ginklų. Kaip rodo Hirosimos ir Nagasakio tragedijos, branduoliniai ginklai akimirksniu sunaikina nesuskaičiuojamą kiekį gyvybių, sukelia kančią būsimų kartų žmonėms, naikina civilizacijas.

„Hibakuša“ — žmonės, išlikę gyvi po atominės bombos, toliau įspėja, kad žmonija negali egzistuoti kartu su branduoliniais ginklais. Daugiau žmonės nebeturi tapti branduolinių ginklų aukomis. Dėl žmonių rasės išlikimo ir dėl mūsų vaikų ateities, savo vieningais veiksmais padarykime pasaulį ta vieta, kurioje nebūtų branduolinių ginklų.

Artėjant 2010 m. Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties peržiūrėjimo konferencijai, branduolinių ginklų valstybės yra kviečiamos vykdyti 2000 m. gegužės „tvirtą įsipareigojimą“ sunaikinti branduolinius ginklus. Mes, žemiau pasirašę žmonės, kviečiame branduolinių ginklų valstybes ir visas Vyriausybes pradėti ir užbaigti sutarties ir branduolinių ginklų konvencijos, kuriomis siekiama nedelsiant uždrausti ir sunaikinti branduolinius ginklus, sąlygų aptarimą.

***
[i]Šią peticiją 2008 m. rugpjūčio 6 d. išleido pasaulio taikos judėjimų atstovai iš viso pasaulio, susirinkę Hirosimoje. Parašų rinkimo kampanija yra pasaulinio masto ir ši peticija bus įteikta kitoje Branduolinio ginklo neplatinimo sutarties konferencijoje, kuri vyks 2010 m. pavasarį Niujorke.[/i]

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas