Seimo atsakomybė


Parašų: 0



Šiais ypač nūriais, chaoso kupinais laikais mums labiausiai trūksta drausmės ir disciplinos. Tik jos laikydamiesi sugebėsime pasiekti aukštesnį gyvenimo lygį. Turbūt visiems aišku, jog pavyzdį tautai turėtų rodyti aukščiausios institucijos t.y. Seimas, Vyriausybė, Prezidentas, teismai. Nusiskundimai pradedant nuo nelogiškų teismo nuosprendžių, kurie tik parodo, jog mūsų konstitucijos ir įstatymų rinkinys turi per daug spragų, kad būtų galima jais vadovautis, iki nebaudžiamų politikų darbelių tiesiog žemina tautos pasitikėjimą mus ginančiomis institucijomis ir privalu kažką keisti. Faktas tas, jog pakanka Lietuvojei įstatymų bausti paprastus žmones už jų klaidas. Nors matome, jog tendencijos išlieka prastos. Todėl primygtinai reikalaujame, tiesa tai turėjo būti atlikta dar tik paskelbus nepriklausomybę, kad būtų pateikti įstatymai svarstymui:
1) Smarkiai apriboti Seimo nario imuniteto statusą. Tai yra, seimo narys gali būti apklaustas bet kuriuo metu. Bei turint pakankamai įrodymų atiduoti jį į teismo rankas bei Seimo sutikimo. Mes už lygybę.
2) Žmogus negali dirbti Seime ar tęsti pradėto darbo, jei jis yra bent kartą teistas. Šis įstatymas nėra visų žmonių atžvilgiu teisingas, tačiau jis be jokios abejonės padidintų taip šiuo metu trūkstamą skaidrumą valdžioje.
3) Pridėti logiškumo įstatymą, į kurį pirmiausia turi atsižvelgti kiekvienas teisėjas priimdamas nuosprendį. Paskutiniu metu ypač padažnėjusi frazė "Aš nieko nepadariau, viskas teisėta" neturėtų egzistuoti.

Prašome vykdyti mūsų valią, o jei nesugebate atstovauti mūsų - prašome pozicijas užleisti norintiems tai daryti.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas