Nacionalinis susitarimas


Parašų: 0


  • Autorius: R.Varkulevičius
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos viriausybei
  • Kategorija: Valdžia ir politika

Zinome, kad LR Vyriausybė pasirašė nacionalinį susitarimą su kai kuriais (neva atastovaujančiais Lietuvos gyventojus) socialiniais partneriais. Tame susitarime yra daugiau uždėta našta dėl valstybės gelbėjimo nuo bankroto ant mūsų piliečių pečių. Didelė dalis Lietuvos pilečių gyvena žemiau skurdo ribos ir norima gelbėti valstybės biudžetą dar didesniu šių žmonių skurdinimu. Norint tikro nacionalinio susitarimo reiktu ne tik mūsų piliečių geros valios susiveržti diržus, bet ir vyriausybės konkrečių veiksmų, kurių šiuo metu mes pasigendame.
Reikalaujame:
1. Apmokestinti nekilnojimąjį turtą, kurių vertė viršytų pav.1000 000 Lt (visame pasaulyje nekilnojamojo turto mokestis yra normalus reiškinys, tik pas mus jo įvedimas vis atidedamas)
2. Seimui atsisakyti parlamentinėm išlaidom skirtų pinigų. (Tų pinigų panaudojimas atneša tautai didelį pasipiktinimą. Daugelis pedagogų gaunančių begalo mažas algas, patys iš savų pinigų perkasi darbui reikalingas priemones ir dėl to neverkšlena, kad į darbą važiuoja visuomeniniu transportu, o ne prabangiu nuomuotu automobiliu.)
3. Mažinti Seimo narių patarėjų skaičių.
4. Priimti įstatymą, kuris pareikalautų iš valdininkų konkrečių atsakomybių už Valstybei padarytą žalą. (liūdna žiūrėti, kai ministerijos ar kitos valstybinės įstaigos išvaisto mokesčių mokėtojų pinigus ir nesusilaukia jokių rimtų atsakomybės pasekmių.)
5. Įvesti daugiau uždirbantiems didesnius mokesčius. (Tai daugelyje Europos valstybių yra normalus reiškinys.)
6. Sunkmečiui mažinti parlamentarų skaičių.(Mažai valstybei gal ir per daug 141 parlamentaras. Būtų galima sumažinti nors iki 100.)
Manau, kad po tokių sprendimų Lietuvos piliečiai palankiau žiūrės į Vyriausybę.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas