Dėl Rekreacijos ir turizmo nušalinimo


Parašų: 0


  • Autorius: Vladas Čižas
  • Adresuota: LR prezidentė
  • Kategorija: Švietimas

Rekreacijos ir turizmo studijų programos pakeitimai padarys neigiamą įtaką ne tik dabar studijuojantiems studentams, bet ir ateinančioms kartoms, todėl raginame pasirašyti šią peticiją, kad užkirstume kelią turizmo ir rekreacijos profesijos nuvertinimui.

2009 m. lapkričio 4d. ir 11d. Kvalifikacinių laipsnių bei studijų sričių ir krypčių sąrašo projekte atsirado nauja Verslo ir vadybos (11. Business and Administrative studies) studijų krypčių grupės studijų kryptis N800 Poilsio administravimas (Hospitality, Leisure, Sport, Tourism and Transport). Tokios studijų krypties atsiradimas, bei ankstesnės rekreacijos ir turizmo studijų krypties pašalinimas kelia daug klausimų ir abejonių, pirmiausia tuo, kad nekreipiamas dėmesys (gal jų nežinoma?) į šiuolaikines turizmo srities praktikos ir mokslo tendencijas.
Lietuvos kvalifikacinių laipsnių, bei studijų sričių ir krypčių klasifikatoriuje pradingusi turizmo kryptis, bei atsiradusi jokių atitikmenų neturinti „poilsio“ kryptis kelia daug abejonių, dar ir dėl to, kad turizmas apima žymiai platesnį nei „poilsio“ lygmenį. Kur pagal tokią kryptį suformuotoje programoje turėtų atsirasti visa informacija apie Verslo turizmą, kaip vieną pelningiausių ir labiausiai plėtroje pageidaujamų turizmo formų, kuri nieko bendro nei profesiniu, nei veiklos aspektu neturi su poilsiu? Tokių sričių yra ir daugiau - sveikatos turizmas, konferencijų, susitikimų ir skatinimo turizmas (MICE), bei kitos naujos sparčios plėtros sritys, turistinių teritorijų vadyba ir t.t.

Tad žinant, jog ši specialybė yra paklausi ir perspektyvi, labai prašome Jūsų nelikti abejingiems ir išsaugoti ją. Nesvarbu, kad Jūs esate kitos specialybės studentas, bet ateityje ir Jums gali prireikti supratimo ir pagalbos. "Vienas už visus - visi už vieną!"

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas