Už Ministro patarėjo bendruomenės reikalams posto išsaugojimą LR ambasadoje Londone


Parašų: 0


  • Autorius: Andrius Kasparavičius, JKL bendruomenės tarybos narys
  • Adresuota: LR Vyriausybė, Užsienio Reikalų Ministerija
  • Kategorija: Kita

Lietuvos Vyriausybė taupymo sumetimais ambasadoje Londone nusprendė iki vasario 16(2010) panaikinti Ministro patarėjo postą ryšiams su bendruomene.

Mes manome, kad toks žingsnis prieštarauja deklaruojamų LR Vyriausybės tikslų - globalios Lietuvos ir ryšių su išeivija stiprinimo - vykdymui. Taip pat norėtumėme pabrėžti, kad tik su esamo Ministro patarėjo Ernesto Grabažio nenuilstama pagalba ir iniciatyva buvo surengta nemažai išskirtinių bendruomenės renginių ir akcijų, kuriuose bendruomenė vienijosi, diskutavo, švietėsi įvairiomis ir ypatingai aktualiomis temomis su išskirtiniais mokslininkais, menininkais, visuomenės veikėjais ir politikais. Nuoširdžiai E. Grabažiui bendradarbiaujant su kitomis organizacijomis pirmą kartą LR diplomatijos istorijoje diskusijas ir kitus renginius buvo galima ne tik stebėti, bet ir užduoti klausimus nuotoliniu būdu, realiu laiku. Londono lietuvių bendruomenė buvo vienintelė lietuvių bendruomenė iš užsienio miesto tiesioginio eterio metu per TV3 pasveikinusi Lietuvą ir jos gyventojus vardo tūkstantmečio minėjimo proga Liepos 5 dieną.

Norėtumėme pabrėžti, kad Londonas ir Jungtinė Karalystė yra tankiausiai apgyvendinta Lietuvos išeivių teritorija reikalaujanti vieno didžiausių dėmesio ir resursų. Tuo pačiu manome, kad įgyta patirtis galėtų ir turėtų būti pritaikoma kitose šalyse. Esame įsitikinę, kad panaikinus minėtą postą, įvairių bendruomenės organizacijų ir narių bendravimas susilpnės, bendruomenė taps uždaresnė.

Todėl mes skelbiame parašų rinkimo akciją už Lietuvos Respublikos ambasados Londone Ministro patarėjo bendruomenės reikalams - Ernesto Grabažio - posto išsaugojimą.

Po šia peticija išankstiniais duomenimis pasirašo daugelis lietuviškų organizacijų Londone, tačiau prašome visus pasirašyti tiek asmeniškai tiek organizacijos vardu neatidėliotinai, kad galėtume kuo greičiau išsiųsti raštišką versiją LR Vyriausybei ir Užsienio Reikalų Ministerijai. Labai ačiū.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas