Uždrausti prievartą prieš gyvūnus


Parašų: 0


  • Autorius: A.Tatarūnas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas
  • Kategorija: Kita

Raginame LR Seimą pakeisti ir papildyti [url=http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=227203]Gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymą[/url] . 3 įstatymo straipsnį “Šio įstatymo draudžiami veiksmai” siūlome išdėstyti taip:

"Šis įstatymas draudžia:

1) sužeisti, gąsdinti gyvūną, atimti jam gyvybę sužalojant, nušaunant, skerdžiant ar kitaip numarinant, išskyrus tuos atvejus, kai gyvūnas tiesiogiai grąsina žmonių saugumui.

2) skersti ar marinti, palikti be priežiūros ūkinės paskirties gyvūnus, iš kurių nuolat buvo gaunama, yra gaunama ar gali būti gaunama produkcija ar darbas jiems gyviems esant, tokius kaip karvės, arkliai, ožkos, avys ir pan., bei skersti jų jauniklius.

3) dirbtinai atskirti nesuaugusius jauniklius nuo juos atsivedusių gyvūnų, riboti natūralų jų maitinimąsi ir bendravimą su tėvais, išskyrus atvejus, kai to reikalauja jauniklių ar tėvų saugumas.

4) siekti išgauti daugiau produkcijos, negu leidžia natūralios gyvūno fiziologinės savybės ir poreikiai, dirbtiniais būdais kelti gyvūnų produktyvumą, specialiai išvedinėti didelio produktyvumo gyvūnus selekcijos ar genetinės inžinerijos būdais.

5) atlikti laboratorinius bandymus su gyvūnais, klonuoti, manipuliuoti genais, įvesti į gyvūno kūną mechaninius ir kompiuterinius implantus, išskyrus atvejus kai to reikia išskirtinai to konkretaus gyvūno sveikatai - protezuoti ar regeneruoti sužeistas galūnes ar organus."

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas