Mokesčių amnestija verslininkms


Parašų: 0


  • Autorius: Deividas Žukauskas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas
  • Kategorija: Ekonomika ir verslas

Krizė, koks skambus žodis, taip visiems jau įprastas girdėti iš televizoriaus ekrano ar skaityti straipsnius laikraštyje, ar virtualioje erdvėje. Tačiau, mes visi galime inicijuoti, kad šį žodį jau minėtuose šaltiniuose matytume vis rečiau ir rečiau, tam yra išeitis - verslo įmonių kūrimas. Pasakysite, kad šiuo metu toks sprendimas asmeniui yra tiesiog pražūtingas. Sutinku, prie dabartinių sąlygų, kurios sudarytos mūsų įstatymų leidėjų dėka, tai tiesiog neįmanoma, nes kiekvienas naujas ūkinis subjektas, įkurtas ir gyvuojantis vos keletą mėnesių jau yra apkraunamas mokesčiais. To pasekoje verslininkas negali sukaupti taip reikiamo kapitalo, kuris jį apsaugotų nuo nesėkmių ir galimo bankroto. Aš siūlau Lietuvos Respublikos Seimo nariams priimti mokesčių amnestijos įstatymą, kuris būtų terminuotas (1 metai), skirtas konkrečiai grupei asmenų (verslininkams). Verslininkus, kurie ryžtasi šiuo metu į kurti įmonę reikia atleisti nuo mokesčių valstybei vienerių metų laikotarpiui ir tik po jo, kai įmonė jau bus sukaupusi kapitalą ir gebanti optimizuoti savo veiklą, kad galėtų apsisaugoti nuo galimų nesėkmių, tik tada ją prijungti prie mokesčių mokėjimo į valstybės biudžetą. Vyriausybė turi sudaryti palankias sąlygas tokiems verslininkams gauti lengvatines paskolas iš komercinių bankų.
Tokiu būdu bus kuriamos naujos darbo vietos, sprendžiama nedarbo problema Lietuvoje, vyks greitesnis ekonomikos pakilimas, spręsis „Sodros“ ir socialinės problemos visuomenėje. Valstybės biudžetas nenukentės, nes šiems metams jis jau yra numatytas ir padaryti asignavimai. Po metų prijungus tokias įmones prie mokesčių mokėtojų, bus surinkta žymiai daugiau pelno, gyventojų pajamų, pridėtinės vertės mokesčių, akcizo.
Visus maloniai kviečiu nebūti abejingus ir sugaišti tik pora minučių, pasirašant šią peticiją ir bent jau tokiu būdu išreiškiant solidarumą, kad mums visiems rūpi mūsų ateitis. Dėkoju visiems neabejingiems.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas