Prieš gatvių apšvietimo mažinimą!


Parašų: 0


  • Autorius: I. Serafinaitė
  • Adresuota: Vilniaus savivaldybė
  • Kategorija: Kita

Vilniaus savivaldybės skolos neturi įtakoti Vilniečių saugumo ir sveikatos!

Išjungus apšvietimą daugumoje Vilniaus gatvių tapo nebesaugu. Sudarytos palankios sąlygos vagystėms, smurtiniams nusikaltimams. Taip pat, atsirado reali grėsmė vilniečių sveikatai. Šiais metais jau ir taip nebevalomi daugiabučių kiemai nuo ledo, sniego. Laikantis žemoms temperatūroms vaikščioti yra pavojinga. Žiemą, tamsiu paros metu išjungus apšvietimą, pavojus išauga keleriopai. Ypatingai nesaugu vyresnio amžiaus žmonėms.

Taip pat dar labiau žlugdomas turizmas, Lietuvos prestižas. Kam buvo švaistomi pinigai reprezentuoti Vilnių, jeigu po šiai dienai, 21 a. gyvename „balanos gadynėje“?

Vilniaus savivaldybė turi užtikrinti vilniečių saugumą, o ne statyti vilniečių sveikątą į pavojų. Nei savivaldybė, nei vyriausybė nepagalvoja apie tai, kad sutaupyti tokiu būdų jiems vargu ar pavyks. Teks papildomai išlaidauti gydant vilniečius nuo traumų.. O net jei ir apsimoka gydyti nuo traumų, tai šitoks paskaičiavimas yra antihumaniškas.

Žiniasklaida pranešė, kad apšvietimas bus išjungtas nuo 23.00 iki 5.00 val. Tačiau šitų pažadų nesilaikoma. Gatvės yra neapšviestos visu tamsiu paros metu.