STOP nelegalioms statyboms


Parašų: 0


  • Autorius: Margarita Bezgėlienė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas, Lietuvos Respublikos Vyriausybė, Lietuvos Respublikos Prezidentė
  • Kategorija: Kita

Kasdien girdime kalbas apie naujų mokesčių įvedimą, išmokų, lengvatų, kompensacijų naikinimą bei mažinimą. Bet ar tikrai šie veiksmai padės mums išbristi iš ekonominės krizės, skurdo, nepritekliaus?..

Mano pasiūlymas - išnagrinėti per paskutinius 20 metų atliktų nelegalių statybų (ypač ežerų, upių pakrantėse, parkuose) analizę ir konfiskuoti visą turtą bei žemę, kurioje buvo vykdoma neleistina veikla + uždėti to turto vertės dydžio baudą. Drastiška? Bet, kodėl tuomet diedukas savo kiemelyje nelegaliai pasistatęs garažą ar malkinę yra baudžiamas, o "turčiai" statosi pilis neleistinose vietose ir vaikšto nebaudžiami? Mano manymu, tai mažų mažiausiai nesąžininga ir neteisinga. Taigi, manau, konfiskavus šį turtą bei gavus priskirtas baudas, bus gerokai sumažinta biudžeto skylė ir nereikės visos sunkmečio naštos perkelti ant eilinių sąžiningų Lietuvos piliečių.

Suprantu, kad toks įstatymas - tai plaukimas prieš galingą srovę, tačiau esu įsitikinusi, kad, kuo daugiau tokių mūsų plaukiančių bus, tuo toliau pasiirsime į priekį kovoje su neteisybe, savivale ir korupcija.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas