DĖL LRS VAIKO TEISIŲ KONTROLIERĖS ŽIOBIENĖS ATSTATYDINIMO


Parašų: 0


  • Autorius: VISA LIETUVA (Nukopijuota iš KK)
  • Adresuota: LR SEIMAS
  • Kategorija: Kita

LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO PIRMININKEI I.DEGUTIENEI

LIETUVOS RESPUBLIKOS PILIEČIŲ

PETICIJA

DĖL VAIKO TEISIŲ APSAUGOS KONTROLIERĖS E.ŽIOBIENĖS SKUBAUS ATSTATYDINIMO IŠ UŽIMAMŲ PAREIGŲ

2010-06-02

Mes, Lietuvos Respublikos piliečiai, susipažinę su E.Žiobienės viešais pasisakymais žiniasklaidoje, susitikimuose LR Generalinėje prokuratūroje bei kitose valstybinėse įstaigose, bei remiantis šios kontrolierės visišku neveikimu niekaip nesprendžiant mažametės D.Kedžio dukrelės teisinės apsaugos nuo galimai pedofilija užsiiminėjusia motina L.Stankūnaite, pareiškiame:

E.Žiobienė neatitinka Lietuvos Respublikos vaikų teisių apsaugos kontrolierei keliamų reikalavimų, nes iš viso nesugeba naudotis ir taikyti Vaikų teisių apsaugą reglamentuojančių teisės aktų.

Savo pasisakymuose ji demonstruoja, jog jai nežinoma Lietuvos Respublikos Civilinio Kodekso 3-iosios knygos viršenybė prieš visus kitus įstatymus sprendžiant vaikų teisių klausimus. (CK 3-iosios knygos 3.2 str.)

Kontrolierei nėra žinomos CK 3-iosios knygos 3.164 str. 2 d. nuostatos, teigiančios, jog vaikas, kai tėvai pažeidžia jo teisės turi teisę kreiptis į vaikų teisių apsaugos tarnybų specialistus, kad jie gintų jo teises. Priešingai – E.Žiobienė kritikuoja teisininkus, mokytojus, žurnalistus, kitus aukštąjį išsilavinimą turinčius piliečius, visuomenininkus, Garliavos gyventojus, 2010-05-13, 2010-05-14, 2010-05-17, 2010-05-20, 2010-05-24, 2010-05-27, 2010-05-31 užfiksavusius, jog yra grubiai pažeidinėjamos Civilinio Kodekso ginamos bei saugomos D.Kedžio dukrelės kaip vaiko teisės, nes ji aiškiai, žodžiu ir veiksmais daugelį kartų išreiškė, jog jokiu būdu nenori nei matytis, nei gyventi su savo biologine mama.

E.Žiobienė, po 2010-05-14 neteisėtos Kėdainių rajono apylinkės teismo nutarties, kuria visiškai neatsiklausiant vaiko ir taip pažeidžiant Civilinio Proceso Kodekso 380 str. reikalavimus D.Kedžio dukrelė buvo grąžinta trauktinai baudžiamojon atsakomybėn motinai, neturinčiai nei gyvenamosios vietos, nei pajamų šaltinio, komentavo, jog teismo sprendimus reikia vykdyti.

Ši kontrolierė taip pat viešai komentavo, konkrečiai per Lietuvos Ryto televiziją 2010-05-17 21:00, jog net ir pati blogiausia motina, net ir alkoholikė vaikui yra geresnė nei pats geriausias globėjas, todėl esą reikia grąžinti vaiką D.Kedžio dukrelę motinai L.Stankūnaitei. Šitaip pademonstravo, jog neturi kompetencijos spręsti vaikų teisių apsaugos klausimus, o naudojasi savo tarnybine padėtimi nenustatytais asmeniniais tikslais.

Vietoj to, kad pasitaisytų ir gintų vaiko interesus kaip numato jos tarnybinė padėtis, E.Žiobienė pradėjo vaiko senelių Kedžių bei globėjų – Venckų - šeimų persekiojimą, pradėjo grasinti baudomis šioms šeimoms bei tiems piliečiams, kurie atliko CK 3.164 str. 2 d. nuostatų išaiškinimą vaikui – įstatyminę pareigą, kurią privalėjo atlikti pati E.Žiobienė, matydama, jog nei Kauno miesto, nei Kauno rajono vaikų teisių apsaugos savivaldybėse veikiantys skyriai neatlieka savo pareigų.

Sužinojusi, jog L.Stankūnaitė pažeidžia D.Kedžio dukters teises, nes per susitikimus daro neteisėtą poveikį (yra pradėtas ikiteisminis tyrimas L.Stankūnaitės atžvilgiu dėl poveikio susitikimų metu darymo), E.Žiobienė nesikreipė į teismą, kad būtų apginti mažametės interesai.

Vietoj to E.Žiobienė teisinosi savo ribotomis galiomis. Vaikui visos jo teises ginančios institucijos yra vienodos, ir nei viena po šiai dienai negirdi mažametės D.Kedžio dukrelės aiškiai išreikšto prašymo: ginti ją nuo jos teises pažeidžiančios mamos, kuri pagal 2009-10-06 įsiteisėjusią Vilniaus apygardos nutartį vien dėl Vilniaus apygardos prokuratūros aplaidaus neveikimo vis dar nėra patraukta kaip kaltinamojo A.Ūso bendrininkė baudžiamojon atsakomybėn.

Savo įžūliais pasisakymais bei neveikimu E.Žiobienė pademonstravo visišką įstatymų nepaisymą, veikė siekdama vien asmeninių, o ne valstybinių tikslų, parodė, jog ji nemoka ir negeba taikyti Lietuvos Respublikos teisės aktų, reglamentuojančių vaikų teisių apsaugą. Ši vaikų teisių kontrolierė taip pat nėra susipažinusi su Vaikų teisių apsaugos konvencija, prie kurios yra prisijungusi Lietuvos Respublika, taip pat su LR Konstitucija, garantuojančia vaikystės apsaugą. Todėl šitoks nekompetetingas asmuo neturi teisės užimti pareigų, kurios skirtos ginti pačių mažiausių mūsų valstybės piliečių interesus.

Remiantis Jums suteiktomis galiomis, prašome pašalinti iš pareigų E.Žiobienę kaip neatitinkančią jos pareigoms reikalingos kvalifikacijos, bei perduoti jos atsakomybės klausimą svarstyti ikiteisminio tyrimo įstaigai (BK 228 str.), išsiaiškinant, kokių tikslų vedama E.Žiobienė piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi bei viršydama savo įgaliojimus gąsdino D.Kedžio dukrelės senelius Kedžius bei globėjų Venckų šeimą bei gąsdino mažametei D.Kedžio dukrelei jos civilines teises išaiškinusius žmones bei savo vaiko teisių, atitinkančių CK 3.164 str. 2 d., išreiškimo aktą fiksavusius Lietuvos Respublikos žurnalistus, savo veiksmais padarydama didelės žalos valstybės tarnybos prestižui, sumenkindama Lietuvos Respublikos autoritetą santykyje su Europos Sąjungos valstybėmis bei kitomis užsienio valstybėmis.

2010-06-04

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
13 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
14 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
15 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
16 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
17 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
18 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
19 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
20 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
21 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
22 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
23 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
24 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
25 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
26 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
27 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
28 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
29 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
30 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas