GRYBAUSKAITEI – APKALTĄ!


Parašų: 0


  • Autorius: Aigaras Dambrava
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas. Lietuvos Respublikos Seimo frakcijos. Lietuvos Respublikos Seimo nariai. Lietuvos Respublikos politinės partijos
  • Kategorija: Valdžia ir politika

GRYBAUSKAITEI – APKALTĄ!

2009 m. rugpjūtį kilus „vežėjų karui“ su Rusija, ką tik iškepta Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirinko atstovauti Rusijos, bet ne Lietuvos interesams. Visų pirma, ji paliko likimo valiai skriaudžiamus Lietuvos darbininkus. Antra vertus, atmesta istorinė galimybė – atsakomojo žingsnio tvarka nutraukti Rusijos tranzitą per Lietuvą į Karaliaučiaus kraštą. Pamintas ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos reikalas – Karaliaučiaus krašto demilitarizacija.

2010 m. pavasarį D. Grybauskaitės politika atstūmė strateginę Lietuvos partnerę – Gruziją. Išduodami savo sąjungininkus, galime laukti, jog – išmušus mums lemtingai valandai – sąjungininkai išduos mus.

Jau antrus metus diegiama antiamerikietiška linija – atsisakymas dalyvauti susitikime su JAV prezidentu, skandalas dėl tariamų CŽV kalėjimų, kurių buvimas taip ir liko neįrodytas. D. Grybauskaitės laikysena šiais atvejais leidžia spręsti, jog palaipsniui keičiama Lietuvos geopolitika: euroatlantinę perspektyvą keičia eurokontinentinė, o per ją artėjama link eurazinės perspektyvos.

2010 m. birželį paskelbtas D. Grybauskaitės demaršas prieš Katalikų Bažnyčios hierarchus dėl eksprezidento Algirdo Brazausko laidotuvių reiškia valstybės vadovės kišimąsi į religinių institucijų veiklą, doktrinas, kanonų teisę. Pažeistas valstybės ir tikybos atskirumo principas, 43-asis Lietuvos Respublikos Konstitucijos straipsnis.

2010 m. gegužę prezidentė griebėsi spaudimo Vilniaus apygardos administraciniam teismui dėl homoseksualistų propagandinių akcijų. Pažeistas demokratinis valdžių atskyrimo principas, teismų suverenitetas. Įžūliai sulaužyti 109-asis ir 114-asis Lietuvos Respublikos Konstitucijos straipsniai. Ignoruotas 25-asis Konstitucijos straipsnis, dorovę iškeliantis aukščiau už agitacijos laisves, 38-asis Konstitucijos straipsnis, vyro ir moters kuriamą šeimą skelbiantis valstybės ir visuomenės pagrindu.

Drauge su penkiais Konstitucijos straipsniais D. Grybauskaitė „užmiršo“ prezidentės priesaiką – būti visiems lygiai teisinga, atmesdama tautos pozicijas, valstybės interesus, demokratiją.

Dėl politinės, juridinės, moralinės atsakomybės kviečiame inicijuoti apkaltą.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas