Ne draudimui gerti alu per čepionata 2011


Parašų: 0


  • Autorius: kestas
  • Adresuota: Fiba
  • Kategorija: Sportas

Per kitąmet Lietuvoje įvyksiantį Europos krepšinio čempionatą, arenose sirgaliams bus draudžiama gerti alų ir demonstruoti plakatus su politiniais šūkiais. Taip pat neatmestina galimybė, kad per čempionatą Lietuvoje padidės terorizmo grėsmė, o prisijungti prie viešojo saugumo užtikrinimo bus pakviesti ir Lenkijos bei Latvijos policijos pareigūnai, teigia vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.
Didinti straipsnio tekstą Mažinti straipsnio tekstą
„Lietuvos arenose greičiausiai nebus galima gerti alaus. Politinių šūkių taip pat nebus galima kelti. Tai yra sportinis, ne politinis renginys. Kai vyksta politiniai renginiai, kelkite šūkius, kokius tik norite. [...] Neatmestina, kad Lietuvai per čempionatą papildomai grės terorizmo grėsmė“, – ketvirtadienį per spaudos pusryčius žurnalistams sakė R.Palaitis.

Praėjusią savaitę ministras kartu su kitais šalies pareigūnais lankėsi Turkijoje, kur domėjosi, kaip buvo užtikrinamas viešasis saugumas per Pasaulio krepšinio čempionatą. Lietuvos atstovai susitiko su Turkijos saugos tarnybomis, Stambulo policijos vadovybe, FIBA Turkija vadovu.

„FIBA reikalavimu, krepšinio arenose negalėjo būti uniformuotų pareigūnų. Yra tikimybė, kad ir Lietuvoje bus toks reikalavimas. Taigi arenose saugumą užtikrino privačios saugos tarnybos. Tuo tarpu policijos uždavinys buvo užtikrinti viešąjį saugumą arenos prieigose, komandų paėmimą iš oro uostų, saugią jų logistiką iki viešbučių, viešbučių saugumą“, – pasakojo R.Palaitis.

Tačiau jis taip pat pažymėjo, kad susitikimo su policija metu sužinojęs, jog nemažai policininkų visgi buvo ir krepšinio arenose, tačiau jie buvo neuniformuoti.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas