Geležinį vilką - į 2011 metų Europos krepšinio talismanus!


Parašų: 0


  • Autorius: Darius Zabarskas
  • Adresuota: Lietuvos krepšinio federacija
  • Kategorija: Sportas

Mieli lietuviai,

Artėjant Lietuvoje įvyksiančiam Europos krepšinio čempionatui, kviečiu nelikti abejingais ir prisidėti prie iniciatyvos nuversti nuo sosto beveidį ir pagarbos nevertą čempionato talismaną Amberį.

Krepšinio šalis nusipelnė tinkamo simbolio! Ne kažkokio ufonauto, ne gintaro karikatūros, o istorinio, didingo talismano. Tokio, kuris padėtų nešti skambią žinią apie mūsų šalį ir krepšinio pergales.

Myliu krepšinį ir Vilnių, todėl tikiu, kad Lietuvos vardą garsinti pajėgus istorinis, stiprus Geležinio vilko simbolis. Prisiminkime – praėjusio čempionato metu, o ir anksčiau, mūsų krepšinio vyrai aikštelėje kovėsi kaip liūtai, kaip tigrai.

Šių gyvūnų savo miškuose, deja, neturime ir nesame Afrika. Tačiau visas geriausias mūsų krepšinio savybes – agresyvumą, ryžtą, valią, gudrumą – puikiai atspindi Lietuvos miškų karalius Vilkas. Maža to – Geležinis.

Laikas naujam gyvenimui prikelti šį didį simbolį, Geležinį vilką, kuris šimtmečiais garsina Vilnių. Geležinis vilkas – ryškiausias ir gražiausias ne tik sostinės, bet visos Lietuvos legendų herojus.

Krepšinio sirgaliams laikas užkaukti kraują stingdančiu balsu! Geležinio vilko balsu, kuris priverstų iš baimės sudrebėti Lietuvos rinktinės priešininkus.

Už Geležinį vilką ir Lietuvos krepšininkų triumfą!

Pagarbiai
Krepšinio aistruolis Darius Zabarskas