Degalų akcizo mažinimui sakome TAIP!


Parašų: 0


  • Autorius: Tomas Stankevičius
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Valdžia ir politika

Vyriausybė niekada nenori priimti tokių sprendimų, nes mokesčiai ne ta sritis, kur galima kaitalioti pirmyn atgal kaip švytuoklę. Tai yra pirmiausiai reikia apsižiūrėti, kiek ilgalaikis bus šitas naftos kainų pakilimas į tokias rekordines aukštumas, bet deja, panašu, kad artimiausioje ateityje nenusimato, kad situacija pagerės.
Grėsmės žinomos, jas galima įvardinti tiesmukai. Mes vis daugiau priversti mokėti už degalus, o tai reiškia, kad didžiąją dalį pinigų, kuriuos sumokame, sumokame už importinę žaliavą ir tie pinigai iš Lietuvos iškeliauja. Tai, iš vienos pusės, blogiau žmonėms, nes jiems mažiau lieka pinigų kitoms prekėms, krenta perkamoji galia. Iš kitos pusės, mažiau perkama vietinės gamybos prekių, o tai reiškia, kad sunkiau atsigauti vidaus vartojimui, tai gamybai, kuri nukreipta į Lietuvos rinką.
Pagal Europos Sąjungos reikalavimus, minimalus akcizas benzinui tūri siekti 1240 litų už toną. Dabar Lietuvoje taikomas akcizas – 1,5 tūkst. litų už toną.

Lietuvos degalinėse kuro kaina toliau kopia aukštyn. Penktadienį kai kuriose šalies degalinėse litras 95 markės benzino kainavo 4,63 lito, dyzelino kaina pasiekė 4,37 lito. Kainos ir toliau kylą. (Žodžiai ekonomisto Rimanto Rudzkio)

Kreipiuosi į vyriausybę su prašymu mažinti degalų akciza lietuvoje.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas