Prieš Lietuvos kultūros darbuotojų tobulinimosi centro likvidavimą


Parašų: 0


  • Autorius: LKDTC
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Vyriausybė
  • Kategorija: Kita

Mes, žemiau pasirase, nepritariame Lietuvos kulturos darbuotoju tobulinimosi centro likvidavimui. Savo nepritarima argumentuojame šiais teiginiais: Su kulturos darbuotoju bendruomene, kurie yra pagrindiniai sio Centro teikiamu paslaugu vartotojai nebuvo tariamasi ir kalbama apie veikiancios mokymo institucijos likvidavima ar pertvarkyma.
Nesutinkame su teiginiu, jog sio Centro uzdarymas sutaupys biudzeto lesas, kol nera atlikti aiskus ir ekonomiskai argumentuoti tyrimai, igalinantys pagristi toki biudzeto lesu taupyma.
Nepritariame neargumentuotam teiginiui, kad Kulturos ministerija pirks mokymo paslaugas rinkoje, neaisku kam koordinuojant ir priskiriant pacioje Ministerijoje kulturos darbuotoju kvalifikacijos kelimo funkcijas.
Teigiame, kad Lietuvos kulturos darbuotoju tobulinimosi centras turi testi savo kryptinga veikla ir prisiimti kulturos darbuotoju kvalifikacijos kelimo, monitoringo, mokymo poreikiu kryptingo analizavimo ir mokymo programu, skirtu butent kulturos darbuotojams koordinavimo bei realizavimo funkcijas.