Prieš neteisingumą ir skurdą


Parašų: 0


  • Autorius: Scholestika Katavičienė
  • Adresuota: Iniciatyvinė grupė
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Mieli Lietuvos piliečiai! Praėjus 20-čiai metų nuo tada, kai Lietuva atgavo nepriklausomybę, Mūsų Tėvynė ir dauguma mūsų atsidūrėme ekonominėje ir moralinėje duobėje. Pagal statistiką liko tik 4% viduriniojo sluoksnio gyventojų. 90% likusių Lietuvoje gyventi gyventojų yra skurdo zonoje arba žemiau skurdo ribos. Apie 3000 vergvaldžių užvaldė visą valstybės valdymą iš vienos pusės, o likusių visuomenės narių aktyvumas yra menkas ir bet kokie bandymai ar pažadai gerinti situaciją daliniais darbais neduos jokių teigiamų rezultatų, nes faktai ir gyvenimo realijos jau ne kartą tai įrodė. Esant tokiai ilgalaikei, nesikeičiančiai į gerą, o tik į blogą ir daugeliui įvairių socialinių gyventojų sluoksnių esant jau beviltiškai ir pražūtingai situacijai mūsų valstybėje, iškilo rimtas ir neatidėliotinas reikalas sąmoningai suburti Lietuvos piliečius, atėjo laikas pasinaudoti LR Konstitucija ir priminti mūsų vyriausybei bei Seimui apie suteiktas jos pagrindu tautai ir piliečiams teises. LR Konstitucija teigia, kad valstybę kuria tauta. Suverenitetas priklauso tautai. Valdžios įstaigos tarnauja žmonėms. Kiekvienos tautos tikslas – išsaugoti tautos dvasią, gimtąją kalbą, raštą ir papročius, būnant nepriklausoma, įkūnijant prigimtinę žmogaus ir tautos teisę laisvai gyventi, dirbti ir kurti savo tėvų ir protėvių žemėje. Puoselėjant Lietuvoje tautinę santarvę, sukurti atvirą, teisingą, darnią pilietinę visuomenę ir teisinę valstybę. Akivaizdu, kad jeigu piliečiai nepradės patys valdyti visų tų procesų, o gyvens pažadais tų, kurie šiltai sėdi minkštose kėdėse ir draugiškai išsidalina pinigus, tai mes, ištiesę ranką išmaldai, ne tik nepasieksime jokių pozityvių rezultatų, bet ir niekam netrukdant būsime pasmerkti išnykimui. Mes turime omenyje tuos mūsų piliečius, kurie jau nepajėgia priešintis, ginti savo, savo vaikų ir artimųjų teisių bei interesų, socialinės garantijos jiems yra įvardintos tik popieriuje.
Tam, kad būti vieningais, nebūtina būti politizuotiems, bet tam, kad atstatyti teisingumą, siekti jo kaip lygūs su lygiais ir realiai, o ne žodžiais gyventi teisinėje valstybėje, mes privalome pasiekti užsibrėžto tikslo iki tokio lygmens, kad atstovautumėme save bei savo interesus Seime, ten, kur priimami ir koreguojami įstatymai, valdantys mūsų gyvenimą visomis prasmėmis.
Šia PETICIJA norime atkreipti Lietuvos tautos, visų piliečių ir tautinių mažumų dėmesį, kad atėjo laikas kurti savo politinę partiją, be rėmėjų, visų politikų, seimo narių, ir tų pačių vardų, naują jėgą, kuri pakeistų esamą situaciją valstybėje. Mes privalome įrodyti, kad patys sugebame valdyti savo valstybę, ginti mūsų teises bei interesus. Tai mūsų visų reikalas.
Savo reikale būkime vieningi, stiprūs, drąsūs ir solidarūs.