Nešiukšlinkime savo miesto centro


Parašų: 0


  • Autorius: VVA Studentai
  • Adresuota: Vilniaus savivaldybė, Lietuvos Respublikos seimas
  • Kategorija: Kita

Gamta- mūsų namai, o namuose niekas nešiukšlina. Magdalenos Protaitės žodžiai.

Šiukšlinimas jau seniai tapęs viena didžiausių ekologinių problemų, prie kurios prisideda bene kiekvienas Žemės gyventojas. Tai ne vien estetinį vaizdą lauke gadinanti problema, už jos slypi ir kur kas gilesnės problemos- pvz. vandens tarša, su kuria susijęs ir žuvų bei kitų vandens gyvūnų išnykimas. Šiukšlinimas glaudžiai siejasi su dauguma ekologinių bėdų... Nejau mums nerūpi kokioje aplinkoje gyvens mūsų vaikai, anūkai, proanūkiai...
Svarbiausias dalykas yra tas, kad gyventojai suvoktų švarios ir tvarkingos aplinkos svarbą ir reikalingumą. Juk gamta tam tikra prasme yra mūsų motina- ji mums teikia maisto, žaliavų daiktams gaminti, energijos, poilsio vietų, galų gale nuostabių vaizdų. Už visa tai turime būti jai dėkingi ir labai ją saugoti, tausoti.
Todėl mūsų VVA studentai sugalvojo akciją: pastatyti šiukšlines ant Baltojo, Žaliojo ir Mindaugo tiltų, nes jų ten nėra, o žmonės eidami dažnai išmeta šiukšles tiesiog į upę. Tad kviečiame pasirašyti ir taip mums padėti įgyvendinti šį sumanymą.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas