Prašymas


Parašų: 0


  • Autorius: Nijolė Lašinskienė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Vyriausybės Peticijų komisijai
  • Kategorija: Kita

Lietuvos Respublikos Vyriausybės Peticijų komisijai
Auginu du našlaičius anūkėlius (abu tėvai žuvo avarijoje). Vienam iš jų sukako 18 metų, tai pagal LR Vyriausybės nutarimą 2004 – 06 – 24 nr. 801 skiriama įsikūrimo išmoka. Tai labai dideli pinigėliai mums, skurdžiai gyvenantiems. Viskas yra labai gražu ir labai esam dėkingi Vyriausybei, kad rūpinasi likimo nuskriaustais vaikais. Tik nesuprantame kodėl Vyriausybė nurodo, ką tas žmogutis turėtų įsigyti už tą sumelę. O nurodyta štai kas:
• Būstui pirkti
• Sumokėti daliai paskolos būstui statyti arba pirkti
• Būsto nuomai
• Mokesčiams už nuomojamo ar nuosavybės teise turimo būsto komunalines paslaugas
• Būstui remontuoti ar rekonstruoti
• Baldams, buitinei, vaizdo ir garso technikai, mamų apyvokos reikmenis, vienam asmeniniam kompiuteriui įsigyti
• Studijų ar neformaliojo švietimo kainai padengti
• Žemės sklypui įsigyti

Taigi brangieji, negi valdžios žmonėms geriau žinot ko mums labiausiai reikia? Ar čia yra logiška pirkti žemės sklypą, pirkti butą, sumokėti paskolos daliai būsto įsigijimui? Na Jūs, mielieji, man pasakykit kur galima tokius dalykus kaip butas, namo statyba, žemės sklypas ir t.t. už tokią sumą įsigyti? Dar yra nurodyta, jog galime pirkti vaizdo ir garso aparatūrą, tai argi čia nėra prabangos prekė? Gal būtų geriau tam vaikeliui nupirkt šiltesnę striukę, šiltesnius batus. Ir kas keisčiausia, jog nuo prašymo padavimo dienos tie pinigėliai turi būti sunaudoti per 24 mėnesius. Tai mano prašymas būtų toks, jog tą skirtą sumą leisi naudoti iki vaikui sukaks 24 metai, o ne per 24 mėnesius. Nejaugi negalima pataisyti to įstatymo? Na pagaliau, kad naudotum tuos pinigėlius vien tik mokslui, tai irgi nieko nebūtų, nes mokslas trunka 3 – 4 metus. Kaip tada?
Kodėl gi negalima tos išmokos pavesti kontroliuoti (jeigu jau taip nepasitikit globėjais) rajono kuriame gyvename savivaldybei, ar soc. paramos skyriui, ar vietos seniūnijai ir jos soc. darbuotojams. Tai visgi būtų to 18 - mečio poreikių. O mes, globėjai, privalom tam našlaitėliui padėti, patarti, ko labiausiai reikia ir be ko galima apseiti. Ką pirksim visus čekius pristatysim iki vieno, kas norės galės pakontroliuot. Tad labai prašau, pasirūpinkim, padėkim visi kartu tam likimo nuskriaustam žmogiukui įsikibti į labai sudėtingą gyvenimą. Na nejaugi mes čia labai daug prašom, man atrodo, kad ne. Aš tikiu jog Jūs tikrai pakeisit tą įstatymą ir vietoj 24 mėn. pratęsit išmokos panaudojimo terminą iki tam vaikeliui sueis 24 metai. Leiskim tam vaikeliui pasidžiaugti parama, mums suaugusiems, padedant protingai ją sunaudoti.
Ačiū, kad išklausėt ir lauksiu atsakymo, labai tikiuosi teigiamo.
Su pagarba

Linkmenų km. Linkmenų sen. Ignalinos raj.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas