SUSTABDYKIME LIETUVOS PAJŪRIO UŽGROBIMĄ


Parašų: 0


  • Autorius: J.Norkienė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos seimas, Prezidentūra, Klaipėdos merui ir miesto tarybos nariams, Nacionaline žemės tarnybai prie Žemės ūkio ministerijos
  • Kategorija: Kita

Mieli Lietuvos žmonės, neabejingi pajūrio kraštui, jos gamtovaizdžiui! Sustabdykite kai ant mūsų visų valstybinės žemės nuomojant ją tik patikėjimo teise dygsta gyv. namai.
Klaipėdos pajūryje yra iškilusi reali grėsmė, gali nebelikti mums visų pamėgtos rekreacinės-poilsinės zonos vaikų stovyklavietės „ŽUVĖDRA“. Mūsų vaikai ir anūkai gali prarasti paskutinę Klaipėdoje stovyklavietę, kurioje būtų galima vasarą ilsėtis, pramogauti ir kitaip turiningai leisti laisvalaikį. Vietoj stovyklavietės su Klaipėdos miesto savivaldybės palaiminimu ketinama statyti gyvenamųjų namų kvartalą su privačia teritorija ir su aukštomis tvoromis nuo pašalinių akių. Neleiskime sunaikinti dar vieno pajūrio kampelio, paverčiant jį tik saujelės „pateptųjų“ mėgavimosi ir gyvenimo objektu.
Kviečiame visus nelikti abejingais ir pasirašyti po atskirai pateikiama peticija, tuo įrodant savo pilietiškumą ir aktyvų pasipriešinimą beatodairiškam mūsų visų turto – rekreacinių-poilsinių zonų naikinimui.
Pareiškėjo reikalavimai, siūlymai: „2011 10 27 Klaipėdos miesto savivaldybės taryba posėdyje sprendimu Nr. T2 – 322 patvirtino žemės sklypo, adresu Pamario g. 11, Klaipėda, kuriame buvo įsikūrusi vienintelė Klaipėdoje likusi vaikų ir jaunimo stovyklavietė „Žuvėdra“, detaliojo plano koncepciją. Planavimo tikslai: padalinti žemės sklypą, viename iš naujai suformuotų žemės sklypų keisti žemės naudojimo būdą ir pobūdį iš rekreacinės paskirties teritorijos į gyvenamosios paskirties teritoriją mažaaukščių gyvenamųjų namų statybai. Planuojamas plotas 8,36 ha.“
Mes pareiškėjo vardu reikalaujame Klaipėdos miesto savivaldybės atšaukti aukščiau minėto sklypo detaliojo plano koncepcijos tvirtinimą ir nutraukti valstybinės žemės nuomos sutartį patikėjimo teise su Nacionaline žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos .Pagal detalųjį minėto sklypo planą aiškiai matyti, kad pakeitus žemės paskirtį iš rekreacinės į gyvenamųjų namų statybos, rekreacinės teritorijos liks tik maža kertelė ir ta pati bus skirta ten gyvensiančių „pateptųjų“ laisvalaikio poreikiams tenkinti. Kas aiškiai prieštarauja Konstitucija įtvirtintai Lietuvos piliečių teisei į laisvą judėjimą ir poilsį viešos paskirties rekreacinėse zonose. Šis savivaldybės sprendimas varžytų kitų žmonių teises ir laisves, grėstų Lietuvos valstybės nustatytos rekreacinės teritorijos vientisumui.
Poilsis, privažiavimas, priėjimas prie jūros yra ne tik klaipėdiečių, bet ir visos Lietuvos piliečių, bei į Lietuvą atvykstančių svečių bendras reikalas.
Papildoma informacija : Pamario g.11, Klaipėda ( poilsiavietės " Žuvėdra" ) detalusis planas koncepcija 2011 http://www.architektams.lt/uploads/images/Svarstyti%20projektai/Pamario11_Zuvedra/1-49%20Esamos%20padeties%20analize.%20Koncepcija.pdf

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
5 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
6 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
7 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
8 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
9 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
10 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
11 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
12 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
13 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas