Už skaidrų Lietuvos futbolą


Parašų: 0


  • Autorius: T.Uogintas
  • Adresuota: Lietuvos futbolo federacija
  • Kategorija: Sportas

Ši peticija yra Lietuvos futbolo sirgalių reikalavimas Lietuvos futbolo federacijai (toliau LFF).
Reikalavimai:
1. Reikalaujame LFF eilinę konferenciją surengti federecijos praktiką atitinkančiu laikotarpiu - gegužės mėnesį. Konferencija turi būti vieša, prieinama žurnalistams. Balsavimai turi būti atviri. Darbotvarkė skelbiama iš anksto ir viešai.
2. Reikalaujame LFF prezidentą rinkti viešai, atviru balsavimu iš kelių (mažiausiai dviejų) kandidatų. Reikalaujame, kad visiems kandidatams į LFF prezidento postą būtų privaloma ir suteikta teisė viešai pristatyti programą LFF tinklalapyje ( lff.lt).
3. Reikalaujame LFF vykdomojo komiteto narius rinkti viešai, atviru balsavimu, pristatant jų nuopelnus Lietuvos futbolui ir programas.
4. Reikalaujame leisti dalyvauti rinkimuose į LFF prezidento postą Lietuvos futbolo sirgalių kandidatui Pauliui Malžinskui. Paulius Malžinskas įrodė savo gebėjimus vadovauti futbolo organizacijai būdamas Sekmadienio futbolo lygos prezidentu. Šis prašymas skirtas ir pačiam ponui P.Malžinskui.
Kadangi pagal LFF įstatus kandidatą turi iškelti apskrities federacija, tai sirgalių kandidatą turėtų iškelti tos apskrities federacija, kurios atstovų daugiausia pasirašys po šia peticija.

Lietuvos futbolo sirgalių kandidato apibūdinimas iš "wikipedia":
Paulius Malžinskas (g. 1970 m. birželio 21 d. Vilniuje) – buvęs futbolininkas, dabar Lietuvos futbolo teisėjas, nuo 2001 m. buvo skiriamas FIFA arbitru ir kurį laiką buvo vienintelis tarptautinės kategorijos aikštės teisėjas iš Lietuvos. 2005 m. prie jo prisijungė Audrius Žuta, o 2008 m. pastarąjį pakeitė Gediminas Mažeika. 2010 metų sezonui Paulių Malžinską FIFA aikštės teisėjų kategorijoje pakeitė Nerijus Dunauskas.
Teisėjauja Lietuvos A Lygos varžybose bei tarptautiniuose susitikimuose (Atrankose į pasaulio ir Europos čempionatus). Sekmadienio futbolo lygos prezidentas. 2008 m. komentavo Europos futbolo čempionato varžybas per LRT.

Pastaba:
Aš, kuriantis šią peticiją, jokių asmeninių ryšių su p.P.Malžinsku neturiu ir jo asmeniškai nepažįstu.