Atviras kreipimasis dėl


Parašų: 0


  • Autorius: Neringos bendruomenės forumas
  • Adresuota: LR Prezidentei, LR Seimui, LR Vyriausybei
  • Kategorija: Kita

Neringos bendruomenės forumas (toliau – Forumas) buvo įsteigtas 2012 metų sausio 20 dieną visuotiniame Neringos gyvenviečių - Nidos, Preilos, Pervalkos ir Juodkrantės - susirinkime ir atstovauja Neringos bendruomenei.
Neringos bendruomenė yra susirūpinusi dėl suformuoto neigiamo Neringos įvaizdžio viešojoje erdvėje, dirbtinai kuriant legalių-nelegalių statybų skandalą.
Neringos bendruomenė pritaria sprendimui griauti objektą, kuris buvo pastatytas be leidimų. Tačiau negalima sutikti su griovimu tų objektų, kurie buvo pastatyti turint tuo metu reikalingus dokumentus ir atsakingų asmenų parašus.
Atkreiptinas dėmesys, jog viešai dar neįvardinti pareigūnai, dėl kurių kaltės buvo padaryti šie ydingi sprendimai. Nenustatyta, kokio dydžio yra tokiais sprendimais padaryta žala, kurią pajustų visi Lietuvos mokesčių mokėtojai. Forumas nesutinka, kad žala būtų išmokama iš Valstybės biudžeto. Turi būti siekiama žalos atlyginimą išieškoti iš asmenų, kurie derino atitinkamus dokumentus. Todėl Neringos bendruomenė pagrįstai kelia klausimą: ar atsakingi pareigūnai atlygins milijoninius nuostolius valstybei?
Jau pradėti antstolių veiksmai: perduodami vykdomieji raštai griauti pastatus, kurių statyba buvo pradėta suderinus reikalingus dokumentus su visomis būtinomis institucijomis. Neringos bendruomenės interesas - šių pastatų negriauti. Nesuprantama, kodėl turi kentėti žmonės, kurie vėliau teisėtai įsigijo tuos statinius kaip gyvenamąjį būstą ir ten gyvena, o jų vaikai lanko miesto mokyklas. Be to, norime atkreipti dėmesį, kad kai kurie iš šių pastatų yra tapę tam tikrais simboliais, reklamuojant Neringą.
Kreipiamės į aukščiausiuosius šalies vadovus, siūlydami:
• sustabdyti planuojamą griovimo procesą, kol nebus patvirtintas ir suderintas kompensavimo mechanizmas su statinių savininkais - Neringos bendruomenės nariais;
• įvardinti sukelto skandalo kaltininkus;
• konkrečiai numatyti, iš kokių lėšų bus kompensuojamos griovimo išlaidos, jei visgi bus realizuojamas nutarimas griauti atitinkamus statinius;
• paaiškinti, kaip ketinama numatytuose griauti pastatuose gyvenančias šeimas aprūpinti būstu.

Kreipiamės į visus Lietuvos žmones, ragindami pritarti mūsų siūlymams.