Stabdyti ugdymo procesą dėl mokytojo laidotuvių


Parašų: 0


  • Autorius: V. Zmejevskytė
  • Adresuota: Trakų rajono savivaldybė
  • Kategorija: Švietimas

Trakų rajono savivaldybės
Merui
V. Kapočiui



PETICIJA
Dėl ugdymo proceso nutraukimo 2012-04-18,
vykstant mokytojo Gedimino Mickonio laidotuvėms

2012-04-17
Trakai

Mes, žemiau pasirašiusieji, esame susirūpinę Trakų rajono savivaldybės ir Trakų rajono švietimo skyriaus sprendimu, neleisti Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos vadovybei 2012 m. balandžio 18 d. nutraukti ugdymo procesą dėl įvyksiančios gimnazijos mokytojo Gedimino Mickonio laidotuvių ceremonijos.
Mokytojas Gediminas Mickonis 1971 m. po aukštosios mokyklos baigimo pradėjo dirbti pedagoginį darbą. Jis dirbo tik vienoje darbovietėje – Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijoje. 1993 m. jam suteikta istorijos vyresniojo mokytojo kvalifikacinė kategorija, 1998 m. – mokytojo metodininko. Mokytojas yra ne kartą skatintais ir apdovanotas Lietuvos Respublikos Ministro Padėkos raštu, Trakų rajono savivaldybės Mero Padėkos raštu už kūrybingą pedagoginę veiklą ir nuoširdų darbą ruošiant mokinius konkursams ir brandos egzaminams, Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos direktoriaus padėka už labai gerą mokinių paruošimą konkursui „Lietuvos laisvės kovų ir kančių istorija“, Trakų viešosios bibliotekos padėka už kraštotyros parodą „Kraštotyra – tautos atminties saugotoja“. Gediminas Mickonis – išskirtinė asmenybė, puikus istorijos mokslo žinovas, su mokiniais dalyvavęs istorijos olimpiadose ir konkursuose, daug abiturientų paruošęs valstybiniams brandos egzaminams, daugelį jų paskatinę taip pat pasirinkti istoriko specialybę. Savo gyvenimu, Mokytojas G. Mickonis pelnė kolegų pagarbą ir mokinių meilę. Jo staigi netektis – skaudus smūgis ne tik šeimai, artimiesiems, bet ir gimnazijos bendruomenei. Mokytojo žmona T. Mickonienė taip pat Vytauto Didžiojo gimnazijos mokytoja.
Kreipiamės į Jus, prašydami š. m. balandžio 18 d. nutraukti ugdymo procesą, kad gimnazijos mokiniai laidotuvių dieną galėtų stovėti Garbės sargyboje, parodydami pagarbą išėjusiam pedagogui, Velionio kolegos galėtų rimtyje netekties valandą pareikšti savo užuojautą ir paramą. Taip pat prašome Jūsų leidimo Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos valgykloje surengti Gedulingus pietus.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas