Uždaryti/perkelti/rekonstruoti Kauno Zoologijos Sodą


Parašų: 0


  • Autorius: Rūta D.
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos pilietė
  • Kategorija: Aplinkosauga

Peticijos tikslas suteikti kuo geresnes sąlygas, "laisvę" Kauno Zoologijos Sodo gyvūnams!

Visų pirma, zoologijos sodas – tai teritorija, kurioje laikomi įvairūs gyvūnai, tarp kurių yra ir laukiniai gyvūnai... Todėl jų laikymo sąlygos turi būti atitinkamos, - priminti natūralią gamtą, lasivę, bet ne kaimo tvartą, jie negali būti įkalinti mažose teritorijose, betoniniuose, mažuose narvuose. Neturiu omenyje, kad kitiems - naminiams gyvūnams to nereikia, tačiau laukinių gyvūnų laikymo sąlygos turi būti dar labiau "specializuotos". Kiekvienas zoologijos sode laikomas gyvūnas turi turėti laisvę normaliam judėjimui.

Todėl šia peticija, prašau visų visuomenės narių suklusti ir susirūpinti dėl esančių šiame zoologijos sode gyvūnų. Juk Kauno Zoologijos Sode aiškiai pažeidžiama gyvūnų gerovė, jų teisės. Jeigu gyvūnai yra pamaitinti, dar nereiškia, kad tai viskas ko jiems reikia, gyvūnai privalo turėti tinkamas gyvenimo sąlygas. Nekalbant apie tai, kad apskritai laisvė iš gyvūnų yra atimta, tačiau jie dar ir įkalinti, gyvūnams suteiktos itin prastos gyvenimo salygos. Todėl visuomenė turi stengtis padėti kovoti ir saugoti gyvūnus nuo žeminančio elgesio, nepagarbos gyvūnams, ieškoti būdų, kaip padėti jiems. O nieko nedarydami, tylėdami, - mes netiesiogiai, bet prisidedame prie žiaurumo narvuose įkalintiems gyvūnams.

Gyvūnai - negali pasirinkti, jiems tokios teisės nieks nesuteikia.. Kas apgins gyvūnus, jų teises, jei ne mes? Jei Lietuvos valdžios atstovams tai nerūpi, gal valstybės piliečiams tai nors kiek rūpi? Todėl mes esame vieninteliai, kurie galime jiems nors kiek padėti, jais pasirūpinti. Taigi, jeigu mes, visuomenės nariai, tarp kurių ir gamtosaugininkų organizacijos, gamtos apsaugos aktyvistai bei gyvūnų teisių gynimo organizacijos, susiburtume ir imtumėmės priemonių, prisidėtume, gal pavyktų kažką pakeisti? Tik tokiu būdu galėtume pasirūpinti už iš natūralios gamtos paimtų gyvūnų (to labiau, kad ne gyvūnų noru) gerove.

Gal kažkur kalbama apie planus rekonstruoti, tačiau reikia ne tik kalbėti, bet ir DARYTI. Bet kokiu atveju, pirmiausia dėmesys turi būti skiriamas gyvūnams, jų gerovei. Turi būti garantuotas zoologijos soduose laikomų gyvūnų gerbūvis. O tai norint pasiekti, yra trys išeitys: Kauno Zoologijos Sodo rekonstrukcija, Kauno Zoologijos Sodo perkėlimas ir, jeigu tam nėra pakankamai lėšų, Kauno Zoologijos Sodo uždarymas.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas