Prašome leisti Google Maps Street View fotografuoti Lietuvos gatves


Parašų: 0


  • Autorius: Vitalius Radzevičius
  • Adresuota: Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija
  • Kategorija: Valdžia ir politika

Lietuvos valstybinė duomenų apsaugos inspekcija neseniai uždraudė Google Maps Street View fotografuoti Lietuvos miestų ir miestelių gatves.

Daugybė pasaulio šalių miestų ir miestelių jau nufotografuoti, daug žmonių naudojasi šia funkcija, nes ji labai naudinga, norint žinoti tikslų maršrutą reikiame mieste (iš palydovinių nuotraukų jo taip nesimato), susirasti reikiamą pastatą ar automobilio parkavimo vietą.

Argumentas, dėl ko Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija uždraudė fotografuoti gatves, buvo privatumo pažeidimas. Tačiau prieš nuotraukas patalpinant internete, visi nufotografuotų žmonių veidai ir automobilių yra programiškai suliejami, kad jų nebūtų galima identifikuoti. Be to, šiais laikais gyventojai yra nuolat stebimi prekybos centruose, stebimi gatvėse esančiomis kameromis, nuolat papuola į televizijos reportažus kaip praeiviai. Čia veidai yra aiškiai matomi, juk tai irgi būtų privatumo pažeidimas.

Dėl aukščiau išvardintų priežasčių prašome leisti Google Maps Street View fotografuoti Lietuvos miestų ir miestelių gatves.