Viešojo intereso pažeidimui NE


Parašų: 0


  • Autorius: K. RAGAIŠIENĖ
  • Adresuota: VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS TARYBA
  • Kategorija: Kita

Šiuo metu yra parengtas pateikimo stadijoje Vilniaus m. savivaldybės Tarybos sprendimo
„Dėl stadiono Gelvonų g. 55, Vilniuje išnuomojimo nekonkurso būdu“. Gerbiamieji, nuo Gelvonų g. 3 iki 29 namų kiemus imtinai yra vienintelis įvažiavimas nuo magistralinės Gelvonų g. Šis
įvažiavimas tuo pačiu yra vienintelis ir prie Radvilų gimnazijos stadiono. Sprendimas išnuomoti
Gelvonų g. 55 stadioną neatsiklausus šiuose namuose gyvenančių daugiau kaip 3 tūkst. žmonių ir
negavus jų pritarimo išnuomoti Regbio akademijai 25 metams yra tiesioginis nesiskaitymas su
gyventojais. Įrengus mokyklinio stadiono vietoje specializuotą regbio stadioną neabejotinai
pablogintų šio mikrorajono žmonių gyvenimo kokybę.
Mokyklinis stadionas iš daugiafunkcinio skirto moksleivių fiziniam lavinimui, taptų
pritaikytu tik regbiui. Regbis būtų kultivuojamas nuo 16 val. ir išeiginėmis dienomis. Tuo pačiu taptų uždaru gyventojų mankštai, pasivaikščiojimui ir poilsiui. Vietoj visiems prieinamos Ozo geomorfologinio draustinio papėdėje esančios sporto ir poilsio vietos čia gyvenantys turėtų triukšmingą kaimyną. Jau pirmaisiais metais numatoma pastatyti 500 vietų žiūrovų tribūnas bei kitą regbiui reikalingą infrastruktūrą. Stadiono vieta ir vienintelis privažiavimas prie jo daugiabučių kiemais, šimtų regbio sirgalių emocijos, jų automobilių parkavimas bei kitkas, kas lygi regbį, kaip jėgos sportą, įneštų sumaištį į mikrorajono gyventojų buitį. Regbis yra sporto šaka, kurią kultivuoti ne vieta stadione už 25 metrų nuo daugiabučių, tam būtina erdvė kur nei patys regbio žaidėjai, nei sirgaliai savo emocijomis netrikdytų miegamųjų rajonų. Vilnius savo plotu dukart didesnis už Paryžių, o gyventojų 20 kartų mažiau. Neabejotinai yra daugybė vietų įrengti specializuotą regbio stadioną nesigrūdant per ir taip ankštus daugiabučių kiemus ir nedrumsčiant miegamųjų rajonų ramybės. Regbis – ne šachmatai. Todėl regbio specializuoto stadiono įrengimas iš esmės sunaikinant mokyklos stadioną, tik dvidešimt kelių metrų nuo daugiaaukščių ir Ozo papėdėje yra neleistinas ekologiniu, triukšmo, viešosios tvarkos, moksleivių fizinio lavinimo požiūriu, apskritai pažeidžia viešąjį interesą ir gyventojų teises.
Būdamas Vilniaus m. savivaldybės Tarybos nariu, privalau Jus visus čia gyvenančius
kaimynus informuoti apie galimą sumaištį ir grėsmę Jūsų ramybei.
Todėl siūlau ir kviečiu:
1.Visus čia gyvenančius vienareikšmiškai pasisakyti prieš netinkamą Vilniaus m. savivaldybės Tarybos sprendimo projektą, numatantį išnuomoti 25 metams Radvilų gimnazijos stadioną Regbio akademijai.
2.Pasiūlyti Vilniaus m. savivaldybės Tarybai ir merui A. Zuokui Vilniaus regbio akademijai išnuomoti pačiomis palankiausiomis sąlygomis už tą patį 1 Lt nuomos mokestį metams, nors ir šimtui metų teritoriją, esančią toliau nuo daugiabučių miegamųjų rajonų.

Laimėtų visi. Regbio žaidėjai ir jo sirgaliai nevaržomai galėtų džiaugtis regbiu. Daugiabučių gyventojai turėtų ramų poilsį.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas