Marihuanos Legalizavimas


Parašų: 0


  • Autorius: Lukas
  • Adresuota: Dariaus ir Girėno g. 15.
  • Kategorija: Žmogaus teisės


Sprendžiant pagal Olandijos patirtį, marihuanos legalizavimas galėtų stipriai sumažinti tokiu dažnam pragaištingu narkotiku kaip heroinas ar kokainas vartojimą. Tikslios statistikos nepamenu, tačiau vartojimas tikrai krito. Ir, paradoksalu, tačiau parūkančių "žolę" nepilnamečių Olandijoj yra žymiai mažiau nei JAV ar D.Britanijoj. Dažniausias mano ir mano bendraamžių argumentas ginčuose panašia tema būna gan menkas žalingas marihuanos poveikis sveikatai. Marihuana nesukelia fizinės priklausomybės, nežaloja smegenų, kepenų, inkstų, ką "puikiai" daro legalus ir iki skausmo pažįstamas alkoholis.

Dar neteko girdėti, kad būtent nuo tiesioginio marihuanos poveikio anapilin butu iškeliavęs nors vienas žmogus. Neteigiu, kad "žolė" yra vitaminas: ji labiau nei tabakas žaloja plaučius (tačiau tokiais kiekiais, kaip tabako, žolės tikrai neparūkysi), kelias dienas po parūkymo sunkiau įsisavinti sudėtingesnius dalykus, susikaupti.
Galima paliesti ir socialini aspektą. "Žolė" niekada (bent jau man su tokiais atvejais neteko susidurti) nesukelia agresijos, todėl jos legalizavimas ir savaime padidėjęs vartojimas mažintų ir nusikaltimų skaičių, kuriam tikrai svarią įtaką turi nuo alkoholio apsvaigę įstatymų pažeidėjai. Savaime aišku, už vairavimą apsirūkius reikėtų bausti kaip ir už vairavimą prisigėrus. Galima juokauti, tačiau marihuanos poveikis skatina kūrybiškumą, todėl tai butu ir injekcija Lietuvos kultūron.

Be to, pirkdami "žolę" dauguma rūkorių norom nenorom yra priversti įsigyti iš asmenų, kurie prekiauja ir kitais narkotikais. Taip mes remiam narkotikų kontrabandą, kuri susijusi ir su prekyba ginklais, žmonėmis. Aš to tikrai nenoriu daryti, tačiau nereikalingi draudimai mane priverčia. Aš noriu, kad prekybos "žole" pinigai butu švarūs, būtų mokami mokesčiai, kuriuos būtų galima panaudoti švietimui, mokyklų kompiuterizacijai ar būstams neturtingoms jaunoms šeimoms.
Esant demokratinei santvarkai ypač akcentuojama žmogaus laisvė rinktis. Tad kodėl aš negaliu rinktis marihuanos, jei mano laisvės nesikerta su niekieno kito laisvėmis? Kuo alkoholis yra pranašesnis, naudingesnis už "žolę"? Aš noriu būti laisvas laisvos valstybės gyventojas!

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas