Už sutvarkytą aplinką prie "IKI" parduotuvės Lazdynuose.


Parašų: 0


  • Autorius: Elena S.
  • Adresuota: Lazdynų seniūnija ir Vilniaus m. savivaldybė
  • Kategorija: Aplinkosauga

Sveiki visi, Lazdynų rajono gyventojai ir svečiai, praeiviai ir lankytojai. Ilgai pasyviai stebėjau nesutvarkytą betvarkę prie "IKI" parduotuvės, esančios Lazdynuose, adresu Architektų g. 43/31, Vilniuje.
Apžėlę, daug metų negenami ir neprižiūrimi krūmai, augantys už "IKI" parduotuvės, tapo nuolatine asocialių asmenų susibūrimo vieta. Pastarieji, tarp apžėlusių krūmų šakų įrengė "minkštą" pasisėdėjimo vietą, kurioje viešai vartoja alkoholinius gėrimus, garsiai rėkauja, daužo stiklinius butelius, tenkina savo gamtinius reikalus, kartais krūmuose užmiega ar tenkina savo lytinę aistrą, tuo pačiu pažeidžiant ne tik viešąją tvarką, bet ir trikdant aplinkui gyvenančių žmonių rimtį. Visi šie asocialių asmenų veiksmai yra sąlygoti tuo, kad plotas, esantis prie parduotuvės yra neprižiūrimas. Negenami krūmai tapo panašūs į džiungles, pro kurias neįmanoma prasibrauti. Teritorijoje, prie augančių krūmų už parduotuvės mėtosi šiukšlės: kartotinės dėžės, plastmasiniai pigių spiritinių gėrimų buteliai. Kadangi teritorija nėra tvarkoma, šiukšlių vis daugėja.
Institucijos, kurios tiesiogiai atsakingos už aplinkos tvarkymą bei želdinių priežiūra nerodo jokių veiksmų. Atsižvelgiant į tai, kad esu Lazdynų rajono gyventoja ir manęs nežavi tas antisanitarinis vaizdas prie maisto prekių parduotuvės, kreipiuosi į visus Lazdynų rajono gyventojus - nebūkite abejingi mūsų rajono aplinkai, pasirašykite šią peticiją, kad atsakingos savivaldos institucijos atkreiptų dėmesį į purviną aplinką ir ją sutvarkytų.
Ačiū visiems pasirašiusiems.