Dėl Geležinio vilko g-vės rekonstrukcijos darbų piko valandų metu


Parašų: 0


  • Autorius: Justinas Žilinskas
  • Adresuota: Vilniaus m. savivaldybė
  • Kategorija: Kita

Šiuo metu Vilniaus m. pradėta vykdyti Geležinio vilko g. dalies rekonstrukcija, dėl kurios ribojamas lengvųjų automobilių ir kitų transporto priemonių eismas, nukreipiant visą srautą iš dviejų juostų į vieną (anot Vilniaus m. savivaldybės pranešimo "Geležinio Vilko gatvės dalyje tarp A. Goštauto ir V. Pietario gatvių iki 2013 m. kovo 31 d. bus susiaurinta važiuojamoji dalis iš keturių eismo juostų iki dviejų eismo".

Kaip dabar matyti, tai sukelia didžiules spūstis ir didžiulius nepatogumus vilniečiams ir kitiems eismo dalyviams. Gretimos gatvės nepajėgios kompensuoti transporto srautų, kurie paprastai važiuoja Geležinio vilko gatve. Švieslentės su pranešimai "spūstis" šio klausimo neišsprendžia.

Tad yra visiškai nesuprantama, kodėl rekonstrukcijos darbus reikia vykdyti piko valandų metu (net nuo 7 val. ryto), kai Geležinio vilko g-vė yra maksimaliai apkrauta, kodėl negalima šiems darbams pritaikyti lankstaus, netipinio darbų grafiko, kad piko valandų metu vienos pagrindinių miesto transporto magistralių pralaidumas būtų didesnis.

Prašome Vilniaus m. savivaldybę ir kitas su rekonstrukcija susijusias institucijas apsvarstyti šį klausimą ir jį išspręsti taip, kad rekonstrukcija sukeltų mažiau nepatogumų Vilniaus miesto eismui.