Reikalaujame neleisti Maliui okupuoti Azavado


Parašų: 0


  • Autorius: Liberalas Rolandas
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Prancūzija ir kai kurios Afrikos šalys pradėjo karinę operaciją prieš teroristus Malyje. Tačiau operacijos tiklas yra ne tik islamo terirostų pašalinimas - kas vertintina pozityviai ir remtina, bet ir tuaregų teisės į tautos laisvą apsisprendimą atmetimas. O tai - netoleruotina!
Neatsakingai vykdoma operacija sutiekė galimybę neteisėtai Malio Respublikoje valdžią užgrobusiai karinei chuntai, prisidengiant atgyvenusia ir amoralia "teritorijos vientisumo" dogma, vėl okupuoti tuaregų žemes - de facto Nepriklausomą Azavado Respubliką Tai - nepateisintina, tai atveria kelią Malio chuntai vykdyti žmogaus teisių pažeidimus okupuotose Azavado teritorijose.
TODĖL REIKALAUJAME:
1. Pareikšti Prancūzijai protestą dėl neapgalvotos karinės intervencijos į Azavadą;
2. Reikalauti, kad vykdant karinius veiksmus prieš teroristus, pirmiausia būtų atskirtos kariaujančios pusės - <malio Respublika ir Azavado sukilėliai.
3. Kovą prieš islamo teroristus privalome remti, tačiau tai neturi pažeisti LAISVO TAUTŲ APSISPRENDIMO PRINCIPO. Pašalinus teroristus, de facto Nepriklausoma Azavado valstybė turi išlikti.
4. Jokiu būdu nesiųsti Lietuvos kariškių į Malį bei Azavadą - Lietuva neturi dalyvauti šioje misijoje.
5. Raginti NATO partnerius ir kitas šalis pasmerkti vienašališkus ir neapgalvotus Prancūzijos ir kitų šalių veiksmus bei nutraukti bet kokią pagalbą Prancūzijai šioje karinėje operacijoje.
REIKALAUJAME, KAD LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMAS PRIIMTŲ REZOLIUCIJĄ, KURIOJE BŪTŲ PASMERKTI VIENAŠALIŠKI PRANCŪZIJOS VEIKSMAI MALIO IR AZAVADO RESPUBLIKOSE!

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas