Dėl pagrobtos mergaitės


Parašų: 0


  • Autorius: Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacijos Gegužės 17-osios grupė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui Vydui Gedvilui
  • Kategorija: Žmogaus teisės

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui Vydui Gedvilui

Nuo šturmo Garliavoje, Klonio gatvėje 2012 05 17 jau prabėgo daugiau nei devyni mėnesiai, o mes vis dar neturime jokios patikimos informacijos apie pagrobtos mergaitės fizinę ir psichinę būklę, gyvenimo sąlygas. Rašome raštus į visas įmanomas institucijas, tačiau gauname tik tuščius atsirašinėjimus. Negalime pasitikėti formaliais raštais, nes institucijos yra suinteresuotos slėpti savo darbo broką ir darbuotojų nusikalstamas veikas. Aiškiai matėme, kaip prieš mergaitę ir taikius žmones buvo naudotas smurtas, tačiau policija, prokuratūra ir vaiko teisių apsaugos tarnyba to netiria. Turime pagrindo manyti, kad mergaitės situacija yra labai bloga, nes per šį laikotarpį nematėme jokių įrodymų, kad yra kitaip. Jei būtų priešingai – žiniasklaida būtų pilna patikimų vaizdų. Keli sufalsifikuoti vaizdo įrašai, nuotraukos ir angažuotų žurnalistų keisti straipsniai tik patvirtina mūsų įtarimus. Iki šiol su mergaite neleista susitikti nei vienam žmogui, kurio liudijimu galėtume pasitikėti. Seneliai, kurie augino mergaitę septynis iš aštuonių jos gyvenimo metų, turi bylinėtis vilkinamame teisme, kad galėtų pamatyti savo anūkėlę.
Kadangi praeitos kadencijos Seime jau buvo toks precedentas, prašome deleguoti vieną ar kelis Seimo narius susitikti su Deimante Kedyte. Šiais Seimo nariais mes pasitikime, jie matė mergaitę, todėl galės ją atpažinti. Jie galės teisingai paliudyti apie mergaitės būklės pasikeitimus. Taip pat prašome įtraukti vieną ar kelis visuomenėje žinomus nepriekaištingos reputacijos žmones, kurie pažinojo mergaitę ir su ja bendravo.
Siūlomi Seimo nariai: Rytas Kupčinskas, Algirdas Vaclovas Patackas, Jonas Varkala.
Siūlomi žinomi garbingi žmonės: sesuo Nijolė Sadūnaitė, kunigas Robertas Grigas, fotodailininkas Juozas Valiušaitis, režisierė Neris Karpuškaitė – Akelaitienė.
Šis susitikimas su mergaite leistų sužinoti tiesą ir nutiesti kelią specialiai supriešintos visuomenės sutaikymui. Tikime jūsų gera valia.

Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacijos Gegužės 17-osios grupė ir kiti neabejingi Lietuvos žmonės.