ŠALČININKŲ RAJONO GARBĖS PILIEČIO VARDO SUTEIKIMAS MICHALUI SENKEVIČIUI


Parašų: 130


  • Autorius: Pavel Andruškevič
  • Adresuota: Šalčininkų rajono savivaldybė
  • Kategorija: Kita

Prašome Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos pritarti dėl Šalčininkų rajono savivaldybės piliečio vardo suteikimo Michalui Senkevičiui - buvusiam tarptautinės kategorijos lengvosios atletikos teisėjui, Lietuvos olimpinio komiteto nariui, Kūno kultūros ir sporto draugijos TG „Sokół“ valdybos pirmininkui, daugelio Šalčininkų rajono sporto renginių idėjų autoriui bei organizatoriui.
Nuo jaunystės laikų jo gyvenimo aistra buvo sportas. Pradėjo teisėjauti rajoninėse varžybose, netrukus respublikinėse, o vėliau ir visos buvusios Sovietų Sąjungos lengvosios atletikos varžybose. 1980 metais jam pasitaikė proga teisėjauti olimpinėse žaidynėse Maskvoje. Tai buvo nuostabiausias visos 30-ies metų teisėjo karjeros įvykis. Kai 1988 metais buvo įkurtas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Michal Senkevič tapo vienu iš 175 jo narių, šiandien yra vienas iš 16 garbės narių, užimančių salėje pasitarimo metu garbingiausias vietas bei turinčių patariamojo balso teisę.
1991 m. gegužės 3 d. jo iniciatyva atgimė gimnastikos draugija „Sokół“. Tai atvėrė Šalčininkų rajono sportininkams bei mokyklų jaunimui naujas galimybes. Jiems atsivėrė naujos galimybės dalyvauti Lietuvos ir Lenkijos sporto renginiuose. Jau keliolika metų Šalčininkų rajono jaunimas aktyviai dalyvauja vaikų ir jaunimo tarptautinėje parafiadoje, sportininkai išvyksta į kitas tarptautines rungtynes.
Michalo Senkevičiaus ištikimybė sportui per daugelį metų neliko nepastebėta. Tai patvirtina diplomas už nuopelnus sportui, suteiktas Lenkijos riterio titulas gimnastikos draugijai „Sokół“, bronzinis Nuopelnų kryžius, M. Senkevičiaus įtraukimas į „Sokół“ draugijos Amerikoje Garbės legiono narius. 2003 metais Lenkijos Respublikos prezidentas Aleksandr Kvasnevski įteikė Stanislavos Valasevič kasmetinį apdovanojimą „Už veiklą lenkų sporto naudai“, legendinės lengvaatletės statulėlę. Taip pat įteiktas Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Auksinis kryžius už nuopelnus Lietuvos sporto plėtroje.

Šalčininkų rajonas turi teisę didžiuotis, kad jame subrendo tokia žymi asmenybė. Šalčininkų rajono garbės piliečio vardo suteikimas Michalui Senkevičiui būtų dovana Šalčininkų rajono bei visos šalies sportininkams.

Maloniai prašome Jūsų palaikymo.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas