Už privalomą asocialių asmenų kontracepciją


Parašų: 51


  • Autorius: E. Tamulionienė
  • Adresuota: Lietuvos Respublikos Seimas
  • Kategorija: Kita

Raginu Lietuvos Respublikos Seimą imtis veiksmų dėl asocialių asmenų gyvenimo būdo poveikio visos visuomenės gerovei mažinimo.

Šiuo metu priverstinė kontracepcija vaistais taikoma globos įstaigose gyvenantiems lytiškai aktyviems psichikos negalią turintiems asmenims.

Asocialūs asmenys dažnai turi po kelis vaikus, kuriais jie iš esmės nesirūpina ir kuriuos jie išnaudoja tik kaip pajamų, iš kurių perkamas alkoholis ir/arba narkotikai, šaltinį. Nepaisant to, tokiems asmenims valstybė toliau moka pašalpas, taip skatindama palaidą jų gyvenimo būdą, ir nesugeba užtikrinti tokių asmenų vaikų gerovės.

Dėl šios priežasties siūlau daugiau kaip vieną vaiką turintiems asocialiems asmenims (vyrams ir moterims) taikyti priverstinę kontracepciją, numatant galimybę taikyti sankcijas, t. y. numatyti priverstinę kontracepciją vaistais ir (arba) barjerinėmis kontracepcijos priemonėmis asmenims, kurie dėl žalingų įpročių priskiriami prie socialinės rizikos grupių, ypač jei visi jų vaikai arba keli iš jų auginami vaikų globos namuose ir yra atimtos arba apribotos jų tėvystės teisės, o pažeidus šį reikalavimą, t. y. nevartojant (nenaudojant) kontracepcijos priemonių ir susilaukus daugiau vaikų, pirminiame etape sumažinti ir (arba) atimti galimybę gauti pašalpas bei taikyti priverstinę chirurginę sterilizaciją. Jau turintiems po daugiau kaip du vaikus ir gyvenimo būdo per tam tikrą laikotarpį nepakeitusiems asocialiems asmenims turi būti taikoma priverstinė sterilizacija.

Tikiu, kad Lietuvos Respublikos Seime yra politikų, kurie suvokia tokio reikalavimo poreikį ir kuriems rūpi ne tik visos valstybės gerovė, bet ir asocialiose šeimose ar vaikų globos namuose augančių vaikų ateitis ir gerbūvis.

Manau, kad jeigu tautos išrinktieji nesiims jokių priemonių šiuo klausimu, ilgainiui didžioji dalis biudžeto lėšų teks pašalpų asocialiems asmenims mokėjimui ir tokių asmenų vaikų priežiūrai globos įstaigose, o socialiai atsakingi asmenys bus apkrauti sunkiai pakeliamais socialiniais mokesčiais.

# Vardas Komentaras
1 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
2 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
3 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas
4 Neskelbiama Šis įrašas yra nebeaktualus, todėl neberodomas